Фоторепортаж

Один день з життя житомирських пожежників: лекція, фізпідготовка та виїзд по тривозі. Фоторепортаж

9 November 2018, 15:19

У Житомирі три державних пожежно-рятувальних частини: Перша, Друга і Третя. У 3-й ДПРЧ міста на вулиці Сергія Параджанова, 123 Житомир.info показали звичайний день рятувальників.

У підрозділі чотири караули по 6-7 чоловік. Їх робочий день починається о 8 ранку. Рівно за добу вони здають зміну і 3 доби відпочивають.

У розпорядку дня рятувальників - сніданок, обід і вечеря, теоретичні заняття, фізпідготовка на тренажерах, відпрацювання нормативів, догляд за технікою. Є також прибирання закріплених територій та відпочинок.

Зі слів начальника 3-ї ДПРЧ м. Житомира Анатолія Марчука, неважливо, в який із цих моментів надходить виклик про пожежу. Караул за лічені хвилини збирається і виїжджає по тривозі. По поверненню з виїзду техніку готують до наступного виїзду, заправляють водою та вогнегасячими речовинами, миють автомобіль, готують спорядження і лише після того йдуть відпочивати.

9 листопада чергування караулу розпочалося як завжди - о 8 ранку. Пожежні прослухали лекцію зі службової підготовки, позаймалися в спортзалі, відпрацювали норматив «Збір і виїзд по тривозі», гасили умовну пожежу піною, винесли потерпілого з теплодимокамери та піднялися по штурмовій драбині у вікно 3 поверху.

Якщо за день немає викликів, а таке теж буває, пожежні тренуються та спеціальному майданчику чи в класах.

Нагадаємо, у вересні 2018 у ДПРЧ №3 в Житомирі до Дня рятівника влаштували змагання «Найсильніший караул частини» та дитячі змагання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежний рятувальник тривога  
Матеріали по темі