Влада

Президент обіцяє не підписати бюджет на 2019 рік, якщо там не врахують 100% забезпечення субсидіями бідних та незахищених

12 November 2018, 13:42

Президент Петро Порошенко вимагає у проекті державного бюджету на 2019 рік передбачити 100% забезпечення субсидіями тих, хто їх реально потребує.

Про це він сказав 12 листопада під час виступу на засіданні Ради регіонального розвитку.

«В контексті питання про тарифи є невідкладні тактичні завдання, які треба вирішити протягом місяців та тижнів. Я спілкувався з Урядом і моя принципова позиція – захистити людей і вдосконалити та розширити систему субсидій, збільшити кошти на її виконання. Принципова позиція – жодна бідна і жодна незахищена людина точно не має постраждати. Жодна бідна і жодна незахищена людина не має платити більше», - підкреслив президент Петро Порошенко.

Він також нагадав про монетизацію субсидій.

«Ми маємо чітке порозуміння, що ми саме в такому напрямку і будемо діяти. Ба більше, є принципова позиція щодо монетизації субсидій. Що це таке? Бідна людина економить гроші, бідна людина встановлює за допомогою держави систему енергоефективності, менше споживає газу, вона має мати можливість отримати гроші за економію», - зазначив Петро Порошенко.

Президент також запевнив, що не підпише держбюджет на наступний рік, якщо там не будуть враховані його вимоги.

«Зараз треба на 100% забезпечити субсидіями тих, хто їх реально потребує. І це не просто мій заклик, а це принципова позиція щодо формування бюджету 2019 року до другого читання. Наголошую окремо, якщо цієї позиції не буде в бюджеті, якщо не врахують позицію Президента при підготовці в Парламенті, я бюджет цей не підпишу. Зроблю те, що ніколи не робив», - сказав Петро Порошенко.

Президент особливо підкреслив, що це його головна вимога до бюджету на 2019 рік. При цьому він закликав обласні державні адміністрації, міських та сільських голів підключитися до удосконалення цієї системи.

«Не сидіти осторонь, що це позиція лише Уряду. Це позиція наша спільна, це позиція влади. Треба підключитися до удосконалення цієї системи і дійти до кожної хати і не пропустити жодної родини, яка має законне право на субсидію. Допомогти захистити людей. Ми спільними зусиллями зробимо максимум, щоб захистити тих, хто реально потребує допомоги. Це є наше спільне завдання. І тут я точно не зупинюсь на цьому. Я покладаюся на вас, на тих, хто найближче до простих людей – органи місцевого самоврядування», - наголосив Порошенко.

Нагадаємо, 8 листопада на другому пленарному засіданні позачергової сесії міської ради депутати ухвалили звернення до прем'єр-міністра, президента та Верховної Ради щодо підвищення ціни на газ. Згодом мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив, що накладе на це рішення «вето» в частині звернення до президента.

Як повідомляв Житомир.info, 19 жовтня Кабмін повідомив про збільшення ціни на газ з 1 листопада 2018 року на 23% і назвав це вимушеним кроком. Після цього прем’єр-міністр Володимир Гройсман нагадав, що місцева влада відповідає за тарифи на житлово-комунальні послуги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Порошенко газ бюджет субсидія  
Матеріали по темі