Події

​Бердичівлянка в сюжеті новин впізнала шахрая, якому передала «на лікування онука» тисячу доларів і 10 тис. грн

12 November 2018, 16:28

У Бердичеві 77-річна пенсіонерка повідомила до поліції, що у телесюжеті впізнала шахрая, якому передала кошти, нібито, на лікування свого онука.

Про це повідомили в прес-службі ГУНП в Житомирській області.

Жителька Бердичева звернулась до поліцейських із повідомленням, що впізнала в одному з телевізійних сюжетів чоловіка, який кілька місяців тому ошукав її. З’ясувалось, що чоловік уже є обвинуваченим у шахрайствах жителів столиці. Під час перевірки звернення пенсіонерки підтвердилась його причетність ще до трьох ошуканств літніх бердичівлян.

«На мобільний телефон 77-річної пенсіонерки незнайомець подзвонив близько 11.00 ще у червні. Хлопець назвався онуком жінки та розповів жалісливу історію про ДТП. Мовляв, отримав травми та нині у лікарні і потребує допомоги. Пенсіонерка так розхвилювалася від несподіваності почутого, що відразу повірила у все сказане. А тому погодилась винести з дому наявні кошти, аби врятувати рідну людину. Таким чином жінка уже за півгодини передала незнайомцеві на вулиці тисячу доларів США та 10 тисяч гривень», - йдеться в повідомленні поліції.

І лише потому, прийшовши до тями, жінка зателефонувала рідним і дізналась, що жодних неприємностей ні з ким із них не траплялось. Такій новині жінка і зраділа, і водночас ще більше розхвилювалась та звернулась до поліції.

«Згодом ми з’ясували, що у таку ж історію потрапила ще одна жителька райцентру цього ж дня. Жінка, 1936 року народження, винесла з дому близько 7 тисяч гривень та ювелірні прикраси із золота, оскільки сума наявних грошей, за словами телефонного абонента, була недостатньою», - розповів т.в.о. начальника Бердичівського відділу поліції Ярослав Онищук.

За цими фактами були розпочаті досудові розслідування за ознаками правопорушень, передбачених ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

А на початку листопада 77-річна пенсіонерка прийшла до відділу поліції і розповіла, що бачила свого кривдника у випуску новин.

«Ми перевірили розповідь жінки і встановили, що йшлося про 25-річного жителя Ружинського району, який нині є обвинуваченим у низці ошуканств киян. Але він не перебував під вартою, а тому мав можливість займатись тими ж діяннями, щоправда, «перекваліфікувався» на Бердичівський район», - прокоментував Ярослав Онищук.

Нині чоловікові оголошено про підозру у вчиненні трьох шахрайств (ст. 190 ККУ). Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Тож поліцейські вкотре застерігають: не вірте в подібні історії, перевіряйте усю інформацію, а особливо отриману від незнайомців телефоном.

Як повідомляв Житомир.info, в травні 2018 року поліція розповіла про чергові шахрайства в Житомирській області: жителька Житомирського району віддала за звільнення сина 18 тис. грн, а продавчиня з Коростеня – 2 тис. грн за чужі документи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай поліція Бердичів  
Матеріали по темі