Економіка

Київського бізнесмена, депутата від БПП у Житомирській області, оштрафували за незадекларовану Toyota

12 November 2018, 18:22

Депутат Малинської міськради Житомирської області придбав авто вартістю понад 300 тис. грн і не повідомив про суттєві зміни в майновому стані.

Про це 12 листопада повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Органи прокуратури Житомирської області продовжують співпрацю із громадською організацією Всеукраїнський рух проти політичної корупції «Під контролем». Зокрема, прокуратурою опрацьовано інформацію громадської організації щодо неповідомлення депутатом Малинської міськради про суттєві зміни у майновому стані та матеріали надіслано до Управління захисту економіки в Житомирській області ДЗЕ НПУ. Управлінням встановлено, що депутат вчинив адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, про що складено стосовно нього протокол за ч. 2 ст. 172-6 КУпАП та скеровано до суду», - поінформувала прокуратура.

Під час судового розгляду справи було встановлено, що 25 лютого 2017 року особа набула у власність автомобіль вартістю 316 095 грн, однак порушила вимоги чинного законодавства та не подала повідомлення про суттєві зміни в майновому стані на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

Постановою Малинського районного суду депутата визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, та накладено штраф в розмірі 1700 грн, - резюмує прокуратура.

Мова йде про Данеляна Артура Давидовича, який на місцевих виборах у 2015 році був обраний депутатом Малинської міської ради від Блоку Петра Порошенка. Артур Данелян прописаний у місті Малин, однак фактично проживає в Києві та керує ТОВ «Будівельна компанія «Данко», - зазначається в його декларації.

25 лютого 2017 року депутат придбав за 316,095 тис. грн легковий автомобіль Toyota Camry 2012 року випуску.

Як повідомляв Житомир.info, депутат Житомирської міської ради від БПП, радник мера Олександр Черняхович взяв кредит і купив за 1,5 млн грн новеньку BMW.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: депутат декларація прокуратура автомобіль  
Матеріали по темі