Події

​У Бердичеві хочуть заарештувати посадовців підприємства, через яких вчаділа сім’я з 8 чоловік

12 November 2018, 18:40

Трьох посадовців одного з комунальних підприємств Бердичева Житомирської області підозрюють у порушенні правил безпеки, що призвело до загибелі 8 осіб.

Про це 12 листопада повідомила пес-служба прокуратури Житомирськоїобласті.

«Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель 8 осіб, з яких двоє малолітні, у м. Бердичеві. Під час досудового розслідування установлено, що посадовці комунального підприємства м. Бердичів підробили службову документацію щодо проведення періодичного прочищення димових каналів у багатоквартирному будинку. Крім цього, не забезпечили додержання вимог законодавства при проведенні робіт з підвищеною небезпекою із газовим обладнанням. Такі грубі порушення чинного законодавства, технічних вимог та інструкцій охорони праці призвели до загибелі в одній з квартир восьми осіб, серед яких - двоє малолітніх, що сталося у березні цього року у Бердичеві», - інформує прокуратура.

За погодженням з прокуратурою області трьом особам комунального підприємства повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей). Стосовно підозрюваних осіб до суду подано клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення їх від займаних посад.

Санкція зазначеної статті передбачає покарання - обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, - резюмує прокуратура.

Нагадаємо, 5 березня 2018 у приватному будинку в Бердичеві виявили тіла 8 загиблих людей, в тому числі двох дітей.

Як повідомляв Житомир.info, в місті оголошували жалобу, а 7 березня з загиблою родиною попрощалися біля міського моргу. Навесні 2018-го комісія Держпраці зясувала, що у горе-квартирі був засмічений димохід, а вентиляційний отвір закритий пінопластом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: чадний газ отруєння прокуратура  
Матеріали по темі