Влада

​Ірландська компанія збирається за 60 млн євро побудувати в Житомирській області сонячну електростанцію

13 November 2018, 16:18

Голова Житомирської ОДА Ігор Гундич зустрівся з представниками «Altostrata Energy LLC» щодо реалізації інвестиційного проекту з будівництва фотоелектричної станції в Лугинському районі.

Про це повідомили в прес-службі Житомирської ОДА.

Зустріч відбулася 13 листопада за участю генерального директора «Altostrata Energy LLC» Торстена Меркеля, директора з розвитку проектів «Altostrata Energy LLC» Андрія Бараночніка та директора ТОВ «Солар Тайм» Анни Романенко.

Ірландська компанія планує залучити близько 60 млн євро для будівництва фотоелектричної станції потужністю 62 МВт на території Лугинського району.

«Ми розглядали багато областей для реалізації такого проекту. Не дивлячись на те, що Житомирщина – це північ, що тут сонця на відсотків 40 менше, ніж на півдні, зупинилися тут, тому що нам сподобалося працювати з вами. У вересні 2019-го плануємо запустити вже перший парк сонячних станцій», – розповів Торстен Меркель.

Інвестори звернулися до керівника області з проханням переглянути і знизити орендну ставку на земельну ділянку на період будівництва.

«Ми готові вам сприяти і можемо знизити орендну ставку до 1%, але така оренда буде до 31 грудня 2019 року, коли ви плануєте вводити будівництво в експлуатацію. Якщо у вас амбітні плани і ви фінансово готові це потягнути, з нашою підтримкою за рік це реально реалізувати», – зазначив Ігор Гундич.

Після вирішення усіх земельних питань з компанією буде підписаний договір про оренду землі.

«Я тільки за те, щоб інвестор заходив в області. Чим мені подобається цей бізнес? Податок на прибуток ви в будь-якому випадку будете платити, тому що свою продукцію ви "наліво" не продасте, у цьому бізнесі все офіційно і чітко», – додав керівник області.

Як повідомляв Житомир.info, на околиці Житомира має запрацювати комунальна сонячна електростанція за 400 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електростанція ОДА Гундич Лугини  
Матеріали по темі