Економіка

​У Житомирі проводять обшуки та вилучають майно нелегальних газових заправок

14 November 2018, 12:53

У Житомирі прокуратура разом з поліцією та податківцями проводять обшуки на нелегальних газових заправках міста.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

«У понеділок, 12 листопада 2018 року, працівниками місцевої прокуратури спільно з Житомирським відділом поліції ГУНП в області та УЗЕ в області, за участю представників Управління Держпраці в області проведено санкціонований обшук на двох нелегальних газових заправках у місті Житомирі», - йдеться у повідомленні від 13 листопада.

Правоохоронці задокументували, що автозаправки реалізували скраплений газ протиправно без передбачених чинним законодавством належних документів та дозволів. Також виявлено чорнову бухгалтерію та грошові кошти, ймовірно, одержані від незаконної діяльності. Крім цього, опечатано ємкості зі скрапленим газом та обладнання для його реалізації. В подальшому вирішуватиметься питання щодо накладення арешту на вказане майно та демонтаж незаконних газових заправок.

«У вівторок, 13 листопада 2018 року, під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області, співробітниками податкової міліції області проведено санкціоновані обшуки на ще трьох нелегальних автозаправних станціях у Житомирі, які протиправно, без належних дозволів реалізували скраплений газ та паливно-мастильні матеріали», - повідомили в прокуратурі 14 листопада.

За результатами цих обшуків вилучено документацію, газозаправне обладнання, понад 47 тонн паливно-мастильних матеріалів, а також цистерну з понад 3 тоннами скрапленого газу. Наразі вирішується питання щодо накладення арешту на вказане майно.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях за ч. 3 ст. 204 (незаконне зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України проводить слідче управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Житомирській області, процесуальне керівництво здійснює прокуратура області.

У прокуратурі нагадують, що за наказом прокурора Житомирської області від 17.10.2018 створена міжвідомча робоча група з виявлення, припинення протиправної діяльності, а також розслідування кримінальних проваджень, пов’язаних з нелегальною діяльністю автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів, що діють на території області.

Як повідомляв Житомир.info, 9 листопада у селі Вільшанка Чуднівського району правоохоронці провели обшук на газовій заправці. 10 листопада прокуратура повідомила про намір демонтувати газову заправку у місті Коростень, яка працювала нелегально.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: заправка АЗС газ обшук арешт прокуратура  
Матеріали по темі