Події

П’яний полтавчанин на Daewoo пропонував житомирським поліцейським за 100 доларів «зам’яти справу»

16 November 2018, 12:44

100 доларів США як відкупне запропонував водій легковика, якого уночі 16 листопада працівники Любарського відділення поліції Житомирщини зупинили у райцентрі за порушення Правил дорожнього руху.

Про це 16 листопада інформує прес-служба ГУНП у Житомирській області.

«Близько 3 ночі інспектори сектору реагування патрульної поліції Любарського ВП ГУНП, які несли службу із забезпечення правопорядку на вулицях райцентру, помітили ZAZ Daewoo, що рухався із непрацюючим габаритом. Відтак правоохоронці зупинили автомобіль. За кермом знаходився 29-річний полтавчанин. На перевірку поліцейським він надав прострочений тимчасовий талон на право керування транспортним засобом. За словами водія, оригінальне посвідчення було у нього вилучене до розгляду судом раніше вчиненого адміністративного правопорушення. Окрім того, у ході спілкування з керманичем поліцейські помітили у нього явні ознаки алкогольного сп’яніння. Тож запропонували чоловікові пройти відповідне освідування. У медичному закладі, куди доставили водія, його нетверезий стан було зафіксовано.

Вже у місцевому відділенні поліції, де правоохоронці оформлювали адміністративні матеріали стосовно правопорушника, чоловік виклав на стіл 100 доларів США і запропонував поліцейським «зам’яти справу».

«Факт пропозиції хабара був належним чином задокументований слідчо-оперативною групою у присутності понятих. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ч.1 ст.369 ( Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України», - прокоментував начальник Любарського ВП ГУНП Андрій Бенеда.

За чинним законодавством подібні протиправні дії можуть обернутися для чоловіка покаранням – від штрафних санкцій і аж до позбавлення волі строком до 4 років.

Як повідомляв Житомир.info, 23 липня 2018 року на посту «Кочерів» у Житомирській області поліцейські затримали водія автобуса, який хотів за 200 грн відкупитися від порушення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Любарський район поліція ГУНП Део  
Матеріали по темі