Події

​Співробітники ЖЕКу, яких суд підозрює в смерті 8 людей у Бердичеві, не визнають своєї провини

16 November 2018, 17:12

Вісім місяців знадобилося слідчим, аби визначитися з головними підозрюваними у страшній трагедії, яка трапилася навесні 2018 року в одній з бердичівських квартир: загинули чоловік, жінка, двоє їхніх дітей, двоє онуків і двоє знайомих, які прийшли в гості.

Це директор ЖЕКу, майстер та пічник. Усім трьом обрали запобіжний захід у Житомирському суді, але жоден з них не визнає своєї провини, - йдеться в сюжеті Надзвичайних новин.


«Експертиза встановила: усі 8 жертв банально вчаділи. Квартира, де загинули люди, розташована на першому поверсі старого одноповерхового будинку. Колись тут було пічне опалення, а потім провели газ. Жителів попереджали – на ніч газ відключати, щоб не загасив вітер. Власники квартири, де сталася біда, часто порушували правила і навіть топили дровами. Але й працівники ЖЕКу не без гріха, - до такого висновку слідчі йшли понад півроку», - йдеться в сюжеті.

З’ясувалось, що пічник прочищав димові канали не в усіх квартирах, тоді як регулярно складав необхідні акти і навіть підробляв підписи мешканців. Володимир Величко звільнився за два місяці після трагічної загибелі цілої родини через проблеми з серцем. Зізнається: димохід не чистив, бо на той момент не було потреби. Зате виявив купу порушень з боку самих мешканців.

«Коли я перевіряв, вентиляція була закрита пінопластом. Я його витягнув, попередив, що можуть не треба закривати вентиляційні канали. Тяга була в пічці, тільки не було автоматики.Я попереджав: на ніч не можна палити грубку», - розповідає пічник.

Чоловік не вимірював рівень загазованості, але божиться – не з власної провини. Мовляв, керівництво йому не видало необхідний прилад. Майстер ЖЕКу заперечує: видавала за потреби усім пічникам, і своєї провини не визнає.

Пічнику, майстру та директору ЖЕКу загрожує однакове покарання: до 8 позбавлення волі. Поки жоден з підозрюваних своєї вини не визнав.

Як повідомляв Житомир.info, 5 березня 2018 у приватному будинку в Бердичеві виявили тіла 8 загиблих людей, в тому числі двох дітей. У місті оголошували жалобу, а 7 березня з загиблою родиною попрощалися біля міського моргу. Навесні 2018-го комісія Держпраці зясувала, що у горе-квартирі був засмічений димохід, а вентиляційний отвір - закритий пінопластом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: чадний газ отруєння пічник суд  
Матеріали по темі