Місто

​Майстер тхеквондо із Кореї цілий рік тренуватиме курсантів Житомирського військового інституту

16 November 2018, 17:45

Як гармонійно розвивати душу, розум та тіло - саме цьому група курсантів Житомирського військового інституту буде вчитись впродовж року під керівництвом тренера із Корейської Республіки.

Місяць тому майже два десятки курсантів змінили піксельний камуфляж на добок (спеціальна форма для занять тхеквондо) та розпочали заняття з тхеквондо, а 16 листопада продемонстрували свої вміння гостям військового інституту.


Подібний курс тхэквондо для студентів вищих навчальних закладів є першим в Україні, і Житомирський військовий інститут обрано після тривалих консультації представників Міністерства оборони та корейських дипломатів.

«Житомирщину обрали після проведення оцінки нашими українськими колегами. Після цього було обрано саме Житомирський військовий інститут. Сьогодні я вперше у цьому навчальному закладі, і коли я сюди приїхавта побачив усе на власні очі, я зрозумів, чому було обрано саме це місце. Тут є дуже давня і глибока військова історія. Добре, що Міністерство оборони України порадило саме цей заклад», - розповідає надзвичайний та повноважний посол Республіки Корея в Україні Лі Янг Гу.

Найкращі елементи курсу згодом можуть бути використані в підготовці курсантів у загальному курсі фізкультури.

«За рік результати цього курсу будуть імплементовані в нашу систему військової фізичної підготовки у Збройних силах України. Ми розраховуємо, що найбільш вдалі елементи тхеквондо ми впровадимо в системі загальної підготовки наших курсантів. В цілому це дасть додатковий імпульс для розвитку фізичних спроможностей наших випускників», - каже начальник Житомирського військового інституту ім. С.П.Корольова Олександр Левченко.

Тренер тхеквондо, який навчатиме житомирських курсантів, присвятив цьому мистецтву 23 роки. І попри те, що провів з майбутніми офіцерами усього місяць занять, каже: задоволений їх підготовкою.

«Хочу сказати, що моя оцінка підготовки студентів дуже хороша, бо у військових студентів є дуже хороший потенціал. Я думаю, що ми далі крок за кроком будемо разом навчатись,тхеквондо допоможе курсантам стати кращими, бо розвиває як наше здоров’я, так і наш розум, манери та етикет», - каже майстер тхэквондо Лі Дже Су.

Самі курсанти розповідають: найбільше у заняттях їм подобається робота із досвідченим тренером.

«Усім все дуже сподобалось, всі ходять, і тренер може дійсно багато чому навчити. Він виховує в нас дисципліну, показує, як правильно робити прийоми. І всі його розуміють. Навіть мовний бар’єр цьому не перешкода. Я сприймаю тхеквондо як вид спорту, який розвиває навики бойових мистецтв, дух людини і витривалість», - каже курсант Житомирського військового інституту ім.С.П.Корольова Галина Заєць.

Курс підготовки курсантів Житомирського військового інституту імені Сергія Корольова триватиме впродовж року.

Нагадаємо, 1листопада 2018 в Житомирському військовому інституті відбулась виставка безпілотників українських виробників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тхеквондо курсант військовий інститут  
Матеріали по темі