Економіка

​Відділ освіти в Житомирській області підігрує «своєму» учаснику в 5-мільйонному тендері на ремонт гімназії?

17 November 2018, 14:56

У селищі Романів Житомирської області зазнає фіаско вже третій тендер на капремонт даху та благоустрій місцевої гімназії вартістю майже 5,6 мільйона гривень.

Про це 15 листопада повідомило інтернет-видання Твій Романів.

«Це вже третя процедура тендеру на вказані ремонтні роботи, яку проводить відділ освіти Романівської РДА. Перші торги відмінили, результати других торгів скасував Антимонопольний комітет - тоді підприємство, яке програло торги, хоч і поставило на 1 млн грн меншу ціну, подало скаргу на результати тендерної процедури. Останні треті торги теж програло це підприємство, хоча знову пропонувало ціну меншу, ніж переможець, і подало скаргу в Антимонопольний комітет. Антимонопольний комітет підтримав скаргу і скасував результати торгів», - поінформувало видання.

На ProZorro знаходимо всі три закупівлі, які проводив Романівський райвідділ освіти. Учасниками двох останніх були дві компанії – ПП «Моноліт» з юридичною адресою в Романові та фактичною – у селищі Любар Житомирської області, та ТОВ «Поліська логістична компанія» з реєстрацією в Житомирі, засновником та керівником якого з вересня 2018 року є екс-начальник управління капітального будівництва Житомирської міськради Дмитро Болейко:

У липні 2018 торги скасували у зв’язку з неможливістю усунути недоліки тендерної документації (вимога учасника ТОВ «Уют Строй»). 1 жовтня 2018 торги відмінили з зв’язку зі скаргою ПП «Моноліт» в АМКУ на неправомірну дискваліфікацію своєї пропозиції. Третя закупівля оголошена 2 жовтня 2018, але любарський «Моноліт» знову поскаржився в Антимонопольний, бо його спершу визнали переможцем через вигіднішу на 594 тисячі гривень ціну, а затим знову дискваліфікували та збирались укласти договір із суперником – Поліською логістичною компанією:

«Замовник тендеру, діючи відверто недобросовісно та в порушення Закону, застосовуючи подвійні стандарти при оцінці тендерних пропозицій за дискримінаційним принципом «свій-чужий», в черговий раз підіграв «своєму» учаснику, проігнорувавши вимоги тендерної документації та висновки АМКУ від 9 вересня 2018, якими були скасовані результати попереднього тендеру, переможцем якого було вказано «свого» учасника – ТОВ «Поліська логістична компанія», - йдеться у письмовій скарзі «Моноліта»:

Також скаржник стверджує, що ряд документів, поданих конкурентом, не має дати, реєстраційних номерів або адресата, а досвід проведення ним робіт з благоустрою територій взагалі відсутній.

29 жовтня 2018 року постійно діюча адміністративна колегія Антимонопольного комітету України прийняла до розгляду скаргу ПП «Моноліт», а 14 листопада 2018 зобов’язала відділ освіти Романіської РДА відмінити процедуру закупівлі капітального ремонту даху та капітального ремонту благоустрою території Романівської гімназії.

Нагадаємо, в грудні 2016 року «Поліська логістична компанія» виграла 15-мільйонний тендер УКБ міськради на реконструкцію приміщення готелю «Житомир» під ЦНАП. Пізніше тендер скасували і вирішили розмістити ЦНАП на одному з майданів в центрі міста, визначивши для цієї мети ділянку під автостоянкою на майдані Перемоги,10.

Як повідомляв Житомир.info, Дмитро Болейко 1 рік і 8 місяців очолював управління капітального будівництва Житомирської міськради, а затим попросився в заступники начальника управління. 14 листопада 2018 року Поліську логістичну компанію згадували в Житомирській мерії в контексті неякісних ремонтів шкіл та дитсадків за кошти НЕФКО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тендер гімназія Болейко Моноліт  
Матеріали по темі