Події

Нова екоінспекція Поліського округу влаштовує «облави» на машини з деревиною в Житомирській області

19 November 2018, 14:04

У Житомирській області новостворена екологічна інспекція Поліського округу спільно з поліцією продовжує заходи державного контролю з охорони лісів від незаконних порубок.

Про це 16 листопада у фейсбук повідомила прес-служба Держекоінспекції Поліського округу.

Лише за кілька днів минулого тижня контролюючі органи зупинили 5 великогабаритних автомобілів з лісопродукцією сумнівного походження.

«Відповідно до затвердженого графіку спільного несення служби на стаціонарних постах під час проведення профілактичних заходів державного контролю за станом охорони лісів та зелених насаджень від незаконних порубок, спільними робочими групами з числа працівників Державної екологічної інспекції Поліського округу та управління патрульної поліції в Житомирській області виявлено ряд фактів незаконного перевезення лісопродукції. Так, 13 листопада поточного року поблизу с. Грозине Коростенського району зупинено автомобіль МАN, який перевозив дров’яну деревину породи тополя без відповідних документів», - наводить перший приклад прес-служба.

Документи про походження лісопродукції у водія були, а товарно-транспортна накладна – ні, за що йому виписали штраф.

14 листопада на стаціонарному посту «Кочерів» зупинили ще один МАN з 6-метровими колодами сосни. Документи про походження деревини не відповідали дійсності. Автомобіль затримали до з’ясування всіх обставин.

Того ж дня на стаціонарному посту «Звягель» зупинено вантажівку RENAULT з деревиною породи вільха довжиною 2,6 м. У документах же значилось, що довжина закуплених в одного з лісогосподарських підприємств області колод становить 1,6 м. Автомобіль затримали та доставили на штраф майданчик.

В ніч з 15 на 16 листопада на трасі Київ-Чоп затримано MАN, який прямував із Сумської області у Луцьк. Вантажівку з дубом без належних документів доставили до Радомишльського відділу поліції.

Тієї ж ночі на тій же ділянці траси затримали черговий МАN на «єврономерах» з дубовими колодами без документів, і теж доставили штрафмайданчик поліції.

Екологи зазначають, що спільні з поліцією заходи державного контролю за станом охорони лісів триватимуть і надалі.

Нагадаємо, влітку 2018-го на Житомирщині збиралися судити майстра лісу, який незаконно продав сосни майже на 100 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2018 ліквідовано дві Держекоінспекції - в Житомирській та Рівненській областях, і створено єдину Державну екологічну інспекцію Поліського округу, якою керує житомирський еколог Максим Железняк.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: еколог екоінспекція ліс деревина  
Матеріали по темі