Суспільство

Від 30-річної матері-п’янички з Житомирської області не поспішають вилучати дітей: її пролікують і дадуть ще один шанс

20 November 2018, 10:08

Багатодітна Ольга Мірошниченко зі села Степок Бердичівського району Житомирської області, з холодної неприбраної хати якої нещодавно забрали трьох хворих і голодних дітей, примудрилася «спустити» майже 100 тисяч гривень, отриманих за паї.

Про це йдеться в сюжеті Надзвичайних новин.

«Хата без шибок, димар без жодних ознак, що в хаті топилося, в хаті стоїть собачий холод, а голодні й босі діти побираються по сусідах. Однак чиновники поки не бачать причин забирати дійтей у горе-матері», - йдеться в сюжеті.

Сусіди розповідають: хата дісталася молодій жінці у спадок від бабусі. Спочатку жінка вправно хазяйнувала, затим зв’язалася з пияками і колишніми в’язнями. Хату запустила, діти – напівголі, не ходять у школу. Нещодавно жінка продала землю і щодня з «друзями» їздила по навколишніх селах, гуляючи «на широку ногу». Ні овочів, ні картоплі не заготувала.

Дітей доправили до лікарні, вони були вошиві та із задавненим бронхітом. 14-річний син певен: якби не подруги, мама не пила б.

«Вони прийдуть, дадуть їй понюхати, і вона знову починає», - говорить хлопець.

30-річна жінка також в лікарні, вона з катетером після крапельниці – виводять із запою. Каже – не п’є «із вчорашнього дня». У соцслужбі хочуть дати їй ще один шанс і не квапляться забирати дітей. Доки матір лікуватимуть від алкогольної залежності, дітей можуть помістити до притулку.

Як повідомляв Житомир.info, дітей в Ольги Мірошниченко забрали до лікарні лише після допису в соцмережі сільської голови.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: діти соцслужба недогляд дитина  
Матеріали по темі