Місто

За тиждень через неналежне обслуговування в Житомирі вимкнули 55 ліфтів

21 November 2018, 11:00

У Житомирі за останній тиждень вимкнуто 55 ліфтів через неналежне їх обслуговування.

Цю інформацію перед початком розгляду питань порядку денного засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради 21 листопада озвучив міський голова Сергій Сухомлин.

««На минулому тижні було відключено 55 ліфтів. Сергій Миколайович займався цим питанням. Ліфти включили. Зараз фактично склалася ситуація, коли ліфтові організації, які обслуговують будинки…Я зараз не кажу про об’єктивність розрахунків ціни послуги, але сумарно, якщо порахувати, це дуже велика сума в об’ємах міста. Ми зараз розглядаємо, чи ці ліфтові компанії з розумінням починають підходити до тарифу, чи ми будемо робити на одному з комунальних підприємств окремий підрозділ, який буде займатися обслуговуванням ліфтів. Ми це прораховуємо, і, можливо, місто візьме на себе відповідальність по обслуговуванню ліфтів»», - зазначив Сергій Сухомлин.

Далі виконавчий комітет приступив до обговорення питання, яке внесли до порядку денного як додаткове. Воно стосувалося внесення змін до рішення виконкому №913 від 5 вересня 2018 року, яким були встановлені нерівні умови для мешканців ЖБК, ОСББ, відомчого житлового фонду, яким дозволили підняти тариф на обслуговування ліфтів, та управителям багатоквартирних будинків, для яких тариф не можна змінювати протягом року.

Зі слів заступника міського голови Сергія Кондратюка, тарифи на обслуговування ліфтів у Житомирі не переглядалися більше двох років.

«У цьому році вийшло так, що мешканцям ОСББ підняли тариф, а там, де керує управляюча компанія - не можна змінювати тариф протягом дії договору, тобто, протягом року. Сьогодні пропонується рішенням внести зміни, відкоригувати попередній текст і прибрати ту частину, де створені різні умови для мешканців. Цим ми встановимо рівні можливості для усіх», - сказав Сергій Кондратюк.

Голова ОСББ «Європа плюс» на Чуднівській, 108в , зауважив, що ліфтові компанії самі підвищили тариф - де удвічі, а де в 5 разів.

«Люди не проти платити, але ми маємо розуміти, у зв’язку з чим зросла ціна, що змінилось. Ми хочемо отримати обґрунтування цього тарифу», - сказав голова ОСББ.

Мер Житомира Сергій Сухомлин доручив створити комісію, яка вивчить усі питання і проблеми, пов’язані з ліфтами у місті. Крім того, ліфтовим компаніям доручили підготувати розрахунки обґрунтування нових тарифів на обслуговування ліфтів.

Нагадаємо, у рішенні виконкому №913 від 5 вересня 2018 задовольнили звернення ліфтових компаній ПП «Будівельне підприємство «Ліфтналадка», ДП «Ремліфтмонтаж» ПСП «Вертикаль», ПБП «Магніт», ПП «Спецліфтреммонтаж» про відміну ліфтових карток та відмінили встановлені у 2015 році тарифи на техобслуговування ліфтів. Також цим рішенням було рекомендовано керівникам ліфтових компаній розрахувати економічно обгрунтовану вартість з повного техобслуговування ліфтів у житлових будинках Житомира та внести відповідні зміни до договорів для житлових будинків ЖБК, ОСББ, відомчого житлового фонду, а для управителів багатоквартирних будинків – не раніше 1 року з дати укладення ними договорів про надання послуг з управління будинком.

У проекті рішення, яке розглядалось на засіданні виконкому 21 листопада та було підтримане членами виконкому, пропонувалось внести зміни до рішення №913, прибравши частину тексту, щоб встановити рівні умови, як для житлових будинків, ОСББ, так і для управителів багатоквартирними будинками.

Деталі ліфтових «баталій» дивіться у сюжеті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліфт ОСББ тариф Сухомлин Кондратюк  
Матеріали по темі