Влада

Житомир отримав ще мільйон субвенції на сквер і 4 млн грн на спортмайданчики, які не встигнуть зробити до кінця року

22 November 2018, 15:07

Житомиру цього року виділили 14 млн грн субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, кошти надавали для реконструкції скверу на вул.Лятошинського та на спортивні майданчики.

Розпорядження «Деякі питання розподілу у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій» Кабінет міністрів ухвалив 13 червня.

Згідно розподілу Житомир мав отримати 8 млн грн: 2 млн 730 тис. грн – на реконструкцію спортивного майданчика по вул. Вітрука, 31; 2 млн 270 тис. грн – на реконструкцію спортивного інклюзивного майданчика по вул. Київська, 13; 3 млн грн – на капітальний ремонт скверу на розі вулиць Московської та Лятошинського. Розпорядженням КМУ від 19 вересня назва останнього об’єкту була змінена на «Капітальний ремонт скверу з елементами благоустрою та озеленення на розі вулиць Небесної Сотні і Лятошинського в м. Житомирі».

Розпорядженням від 7 листопада Житомиру виділили ще 5 млн 977,577 тис. грн субвенції, з яких: 1 млн 472,021 тис. грн – на реконструкцію спортивного майданчика по вул. Покровська, 153/155; 1 млн 587,338 тис. грн – на реконструкцію спортивного майданчика для ігрових видів спорту за адресою по вул. Героїв Десантників, 11; 1 млн 90,904 тис. грн – на реконструкцію спортивного майданчика по вул. Короленка, 4; 827,314 тис. грн – на реконструкцію баскетбольного майданчику по вул. Бальзаківська, 2; 1 млн грн – на капітальний ремонт скверу з елементами благоустрою та озеленення на розі вулиць Небесної Сотні і Лятошинського.

Чи встигнуть до кінця року використати виділені кошти і зробити у Житомирі чотири нових спортивних майданчика – в коментарі Житомир.info розповів начальник управління капітального будівництва міської ради В’ячеслав Глазунов.

«Ми оголосимо тендер на реконструкцію майданчика по вулиці Героїв десантників, а інші будуть за договірною процедурою, бо там суми менше 1,5 млн грн. Плануємо в цьому році почати роботи, щоб не втратити кошти субвенції, але об’єкти будуть перехідними на 2019 рік», - сказав начальник УКБ.

Нагадаємо, 20 листопада народний депутат від Житомира Борислав Розенблат повідомив про виділення Кабміном 4 млн 977 тис. грн державної субвенції на будівництво чотирьох майданчиків і подякував житомирянам за довіру. Прес-служба нардепа також нагадувала, що саме за його ініціативи були раніше виділені кошти на два майданчики – на вул. Вітрука, 31 та вул. Київська,13. До речі, тендери на реконструкцію зазначених майданчиків виграла фірма дружини нардепа Жанни Розенблат «Фаворит ОТП»: за 2 млн 644 тис. 280,55 грн ДП «Фаворит ОТП» буде реконструювати майданчик на Київській, 13, за 2 млн 352 тис. 968,39 грн – майданчик на Вітрука, 31.

Як повідомляв Житомир.info, проект реконструкції скверу на розі вулицб Лятошинського і Небесної сотні затвердили на засіданні виконкому 22 червня цього року, спонсором реконструкції є нардеп Вадим Кривенко. Переможцем тендеру на реконструкцію скверу стало ТОВ «АртХаус» з пропозицією 4 млн 937 тис. 722 грн. Роботи розпочалися 27 серпня 2018 зі зрізання дерев. 22 жовтня прес-служба Житомирської міськради повідомляла, що у сквер підвели комунікації для автоматизованого поливу зелені та освітлення, виклали всі бордюри. Реконструкцію планували завершити у жовтні, потім говорили про листопад, а нещодавно сторони дійшли згоди і вирішили продовжити строк виконання робіт до 31 грудня 2018 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: субвенція КМУ спортмайданчик сквер Розенблат Глазунов  
Матеріали по темі