Місто

​Житомир вже з грудня може отримати пряме залізничне сполучення зі Львовом та Харковом, - Сухомлин

22 November 2018, 16:11

Уже в грудні з Житомира можна буде дістатися залізницею до Львова, Борисполя, Полтави та Харкова.

Про це 22 листопада на своїй сторінці у фейсбук написав мер Житомира Сергій Сухомлин.

«З 10 грудня ми матимемо пряме залізничне сполучення зі Львовом, Борисполем, Полтавою та Харковом! На сайті «Укрзалізниці» вже можна забронювати квиток на потяг 142П Бахмут-Львів, який їхатиме через Житомир. Дуже важливо, що тепер житомирські військові зможуть без пересадок їздити в зону проведення ООС. Потяг курсуватиме через Ізюм, Лиман, Святогірськ до Бахмута. Я неодноразово звертався з цього питання до керівництва ПАТ «Укрзалізниця» і міністра інфраструктури Volodymyr Omelyan. Дякую за розуміння ситуації і допомогу! Вітаю усіх житомирян!», - написав на своїй сторінці Сергій Сухомлин і додав, що остаточний графік в «Укрзалізниці» обіцяють оприлюднити після 26 листопада.

На сайті «Укрзалізниці» повідомляють, що з 9 грудня 2018 року вводиться в дію новий графік руху пасажирських поїздів на 2018/2019 роки.

«Продаж квитків на всі поїзди, що курсують після 9 грудня 2018 року, буде відкрито до 26 листопада. Наразі до графіка руху вносяться остаточні корегування, пов’язані з проведенням ремонту інфраструктури, запуском швидкісного ескпресу Київ-Пасажирський – Міжнародний аеропорт «Бориспіль», а також враховуються пропозиції щодо оптимізації курсування пасажирського рухомого складу», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, досі з житомирського залізничного вокзалу курсував тільки один пасажирський міжрегіональний поїзд, яким можна було дістатися до Одеси, і лише з червня по жовтень.

Як повідомляв Житомир.info, в травні 2018 року заступник мера Дмитро Ткачук інформував, що неодноразові звернення виконавчих органів Житомирської міської ради, керівництва станції Житомир та Житомирської облдержадміністрації до ПАТ «Укрзалізниця» щодо відновлення курсування пасажирських потягів сполученням Житомир-Харків, Житомир-Одеса, Житомир-Барановичі та Житомир-Львів або запуску пасажирських поїздів через станцію Житомир результату не дали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: жд залізниця поїзд Сухомлин  
Матеріали по темі