Здоров'я

У райцентрі Житомирської області на кір захворіли четверо дітей з однієї родини

22 November 2018, 16:50

На минулому тижні в Житомирській області зафіксовано 2 спалахи кору. Захворіло 4 дітей з однієї родини в місті Новограді-Волинському та 8 людей, в тому числі 7 дітей в с. Орепи Новоград-Волинського району. Основною причиною спалахів є відсутність імунітету у захворілих. Хворі діти не вакциновані в тому числі через категоричну відмову батьків від щеплень за релігійними переконаннями.

Про це 22 листопада Житомир.info розповіла зав. відділом епіднагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Тетяна Лутай.

«Кількість випадків кору за тиждень збільшилась в 2,5 рази в порівнянні з попереднім: зареєстровано 24 випадки, в т.ч. 22 випадки у дітей та 2 випадки у дорослих. Всього з початку року захворіло 487 осіб. Відбувається прогнозована хвиля чергового підйому захворюваності та розповсюдження випадків по території області. Єдиний спосіб зупинити спалах кору в Україні –вакцинація. Імунізація є питанням національної безпеки, оскільки здоров’я українців – усіх разом і кожного зокрема – залежить від рівня щеплень у країні. Для формування колективного імунітету необхідно, щоби рівень вакцинації досягав 95–98%», - наголосила Тетяна Лутай.

Нагадаємо, у листопаді 2018 в Житомирі та області розпочалась нова хвиля підйому захворюваності на кір.

Як повідомляв Житомир.info, на початок листопада 2018 на кір у Житомирі захворіли 8-місячне немовля та 14-річний школяр.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Новоград-Волинський район Лутай кір лабораторний центр  
Матеріали по темі