Влада

Мінрегіон нагадав про нові норми облаштування тротуарів: без люків, рекламних конструкцій, дорожніх огорож та опор

23 November 2018, 13:16

З 1 вересня 2018 року діють нові державні будівельні норми щодо проектування вулиць і доріг в населених пунктах (ДБН В.2.3-5:2018»“Вулиці і дороги населених пунктів»), згідно з якими не допускається встановлення приямків від люків та дощоприймачів на пішохідних зонах тротуарів. Норма стосується нового будівництва та реконструкції існуючих доріг.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе – інформує прес-служба Мінрегіону.

«Ще одна норма безпеки для пішоходів — не допускається на тротуарах проектувати люки та дощоприймачі. Коли людина провалюється в люк, вона може отримати значні травми. Я, наприклад, завжди розповідаю своїм дітям, що ні в якому разі не можна наступати на люки та бути обережними біля них. Проте бувають різні ситуації. Тому, щоб унеможливити громадян від додаткової небезпеки, на місцях руху пішоходів тепер їх розміщувати не можна», - зазначив заступник міністра.

Згідно з новими ДБН, на пішохідній зоні тротуару не допускається встановлювати приямки від люків та дощоприймачів, тимчасові споруди, рекламні конструкції, дорожні огорожі, опори, сходи і ганки будинків. Покриття пішохідних зон повинно бути неслизьким, гладким і без зазорів, а також, за можливості, відрізнятися від покриття інших зон тротуару кольором та/або матеріалом.

Нові ДБН були розроблені ДП «ДерждорНДІ» на заміну ДБН 2001 року. Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Як повідомляв Житомир.info, Мінрегіон завершує розробку ДБН, в яких будуть посилені вимоги до влаштування безбар’єрного простору, зокрема – щодо безпечного та ефективного влаштування пандусів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тротуар Мінрегіон Парцхаладзе  
Матеріали по темі