Місто

Житомир від снігу прибирає 9 одиниць техніки, а дороги області – 68

26 November 2018, 11:24

26 листопада у Житомирі засніжило. Погода додала роботи комунальникам. Ще вдосвіта вулиці міста готували до робочого дня, посипаючи їх піщано-сольовою сумішшю. За словами керівника КП «Управління автомобільних шляхів» Сергія Янушевича, уночі місто від снігу прибирали чотири одиниці техніки. Зараз міські дороги чистять дев’ять одиниць спецмеханізмів.

«Сьогодні вночі працювало 4 великих одиниці техніки, які тільки посипали дороги. А зараз у нас 6 одиниць техніки, які будуть чистити і сипати. Вони зараз якраз заправились та виїжджають. Працюють також 3 трактори. Разом – 9 одиниць техніки. Окрім того, два маленьких пилососи зі сніговими відвалами пішли на Михайлівську та центр. І плюс бригада, яка вручну, за допомогою візочків, розсипає піщано-сольову суміш по тротуарах», – розповів Житомир.info Сергій Янушевич.

А на автошляхах Житомирської області працюють 68 одиниць техніки, які прибирають дороги від снігу та посипають покриття піщано-сольовою сумішшю.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації, посилаючись на управління дорожнього будівництва та інфраструктури ОДА.

«Всього на автошляхах працює 68 механізмів та 95 осіб. Зокрема, дорогу державного значення М-07 Київ-Ковель посипають 17 механізмів та 21 працівник, М-06 Київ-Чоп – 24 механізми та 31 працівник», – інформують в ОДА.

За повідомленням синоптиків, в області 26 листопада ожеледь, замерзання дощу та мокрого снігу на переохолодженій земній поверхні.

Про суттєве ускладнення погодних умов учасників дорожнього руху попереджає і прес-служба головного управління Нацполіції у Житомирській області, закликаючи водіїв і пішоходів бути уважними та обережними.

Нагадаємо, на території, яку обслуговує патрульна поліція Житомирської області, протягом доби 25 листопада було зафіксовано 15 дорожньо-транспортних пригод.

Вранці 25 листопада дороги Житомира перетворились на суцільну ковзанку. Комунальники з 4-ї години ранку посипали вулиці піщано-сольовою сумішшю і планували до 14.00 посипати усі дороги і тротуари. Більшість міських маршруток не вийшли на рейс, комунальний транспорт зранку працював з затримкою в часі, після обіду вдалось налагодити роботу.

Як повідомляв Житомир.info, синоптики попереджали про дощ та мороз у Житомирі на вихідних, 24 та 25 листопада.

Фоторепортаж засніженого Житомира дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога Янушевич сніг зима ожеледь ожеледиця піщано-сольова суміш  
Матеріали по темі