Події

Поліцейські розшукали нетверезого водія, який у Житомирській області смертельно травмував велосипедиста та втік

26 November 2018, 16:59

Увечері 24 листопада на автошляху між селами Мирославка та Демчин Бердичівського району Житомирської області загинув 35-річний велосипедист. Водій-учасник ДТП з місця події втік. Поліцейські встановили його особу та затримали.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП у Житомирській області.

Дорожньо-транспортна пригода сталася 24 листопада близько 17.30 неподалік с. Демчин Бердичівського району. На місці події працювала слідчо-оперативна група місцевого відділу поліції.

Тіло чоловіка виявили на узбіччі дороги, а за кілька десятків метрів – велосипед з механічними ушкодженнями. Правоохоронці встановили, що загиблий – 35-річний житель району. Обставини його загибелі вказували на те, що на автошляху сталась ДТП, а водій автомобіля з місці події поїхав геть.

У ході проведених заходів поліцейські встановили, що до вчинення ДТП причетний 34-річний місцевий житель. Чоловіка розшукали за місцем проживання. Під час його освідування було зафіксовано стан алкогольного сп’яніння (1,64 проміле). Автомобіль ЗАЗ-11027 з характерними пошкодженнями поліцейські знайшли у домогосподарстві, де раніше проживали батьки керманича.

«Попередньо встановлено, що він, рухаючись легковиком у напрямку с. Демчина, не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху та здійснив зіткнення з місцевим жителем, який прямував назустріч на велосипеді. Унаслідок ДТП велосипедист загинув, а керманич залишив місце події», – інформують у поліції.

Слідчі оголосили водієві автомобіля про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України. Його затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Чоловікові може загрожувати позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Нагадаємо, 24 листопада у селі Тетерівка Житомирського району 38-річний житомирянин на Toyota Highlander смертельно травмував 60-річну жінку, яка йшла по нерегульованому пішохідному переходу на неосвітленій ділянці дороги. У результаті ДТП пішохід загинула на місці події.

Як з’ясувалося, автомобілем керував депутат Житомирської обласної ради Дмитро Кропачов (фракція ВО «Батьківщина»).

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП аварія велосипедист ЗАЗ  
Матеріали по темі