Місто

Житомирський міський центр зайнятості провів ярмарок вакансій для людей з інвалідністю

27 November 2018, 15:27

У Житомирі серед восьмисот вільних робочих вакансій п'ятдесят дев'ять для осіб з інвалідністю. Для того, аби надати можливість таким людям ознайомитися з переліком посад та умовами, декілька разів на рік центри зайнятості організовують спеціальні ярмарки вакансій. Сьогодні, 27 листопада, свої вільні посади на підприємствах пропонували сім роботодавців.

«По-своєму значенню вакансій, ви бачили, є різні: і в заклади харчові, і на швейні фабрики, і на «Кромберг енд Шуберт», де робота не складна і саме головне, що роботодавці розуміють, що люди з інвалідністю потребують якихось особливих допоміжних заходів, щоб ця робота могла їм бути по силам через стан здоров'я» — розповіла директор Житомирського МЦЗ Валентина Сторожук.


Представники підприємств, які пропонують роботу, стверджують, що для зручності, умови для людей з інвалідністю спеціально підлаштовують.

«Наразі є відкриті вакансії – це діловод, тобто робота в офісі. Вимогами є – володінням персональним комп’ютером, і скажемо, бажано володіння англійської мовою. Також є підсобні робітники – це трьохзмінний робочий графік. Але загалом підприємство, скажемо так, старається надати можливість працевлаштуватися з групою інвалідністю і надає полегшені умови праці людям з групою інвалідності» — повідомила фахівець з питань зайнятості «Кромберг енд Шуберт» Юлія Кошак.

«У нас вакансії водія категорії D та слюсаря-механіка. Безумовно, ми йдемо на зустріч інвалідам, всім нашим працівникам, і звичайно, гнучкий графік роботи» — розповіла менеджер з персоналу ПП «Шеріфф» Альона Ткачук.

Учасники ярмарку поділилися своїми враженнями після спілкування з роботодавцями.

«Як для мене, все залежить від заробітної плати величини. Піти, наприклад, з високої заробітної плати після інсульту на зарплату втричі меншу, як в мене була – це, ну, ви зрозуміли... не хочеться», — зауважив Олександр Антонович.

«Взагалі, на «Кромберзі», не знаю, якщо мені зателефонують, то піду туди. Інакше для мене нічого такого немає», — поділилася результатами зустрічі Світлана Намясєнко.

«Ні, поки нічого ще не знайшла. Немає підходящого, мені треба робота не на ногах» — розповіла учасниця ярмарку Ніла Гундрова.

Також, упродовж тижня, в міських та обласних центрах зайнятості проходитимуть семінари, тренінги та круглі столи до Міжнародного дня людей з інвалідністю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сторожук центр зайнятості вакансія особи з інвалідністю  
Матеріали по темі