Події

Свідки про смертельну ДТП за участю депутата Житомирської облради: жінку розірвало надвоє

28 November 2018, 09:30

Жінка, яку на пішохідному переході у селі Тетерівка, що поблизу Житомира, збив позашляховик, не мала жодних шансів вижити: від наїзду джипа її розірвало на дві частини. Про це розповідають люди, які були на місці ДТП одразу після того, як усе сталося.

38-річний водій Toyota (як відомо, це депутат Житомирської обласної ради Дмитро Кропачов) відмовився проходити перевірку на алкоголь на місці події, – йдеться у сюжеті ТСН від 27 листопада.


61-річна жінка щойно провела доньку на маршрутку та поверталася додому, дорогу перетинала за правилами – по зебрі. Але не дійшла, бо її збив позашляховик. Валентина Данилюк, яка прибігла на місце ДТП однією з перших, впізнала сусідку лише за сумкою, бо тіло було дуже понівечене.

«Тіло лежало: одна половина коло цеї сторони, а інша далі. Чоловіки, що збирали, казали, що такого ще не бачили», - розповіла свідок.

Керманич позашляховика, депутат облради, відмовився свідчити про обставини ДТП і здавати на місці тест на алкоголь. Поліцейським довелося везти його до наркодиспансера.

«Цього ж вечора в обласному наркологічному диспансері у присутності процесуальних керівників взято забір крові у водія. Проведено дослідження, в крові алкоголю не виявлено», - розповіла керівник відділу комунікацій ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко.

Проте сусіди та родичі загиблої у результатах дослідження сумніваються. Вони підозрюють, що чоловік міг бути напідпитку, і саме через це мчати через населений пункт із шаленою швидкістю.

«Він відмовився проходити тут аналізи, і його повезли туди. Значить, щось нечисте, якщо відмовився», - вважає Валентина Данилюк.

«Якби неуважність, чи не там переходила дорогу, слизько чи ще щось – але з такою швидкістю їхати, щоби розірвати на частини, це взагалі», - шокована сестра загиблої Олена.

Журналіст ТСН Олена Кузнєцова зазначає, що винуватця смертельної ДТП на робочому місці немає, на телефонні дзвінки він не відповідає. У партійному офісі кажуть, що після аварії колегу вже бачили і він дуже пригнічений.

«Дуже переживає через те, що трапилося, і як порядна людина він зробить все для того, аби вичерпати усі негативні сторони цієї ситуації", - розповів заступник голови обласної партійної організації «Батьківщини» Олег Ніколайчук.

За смертельне ДТП водію загрожує до восьми років ув’язнення. Оскільки він відмовляється від свідчень, усі обставини аварії мають прояснити експертизи. Тим часом місцеві жителі вимагають, аби на переході поновили напівстерту зебру і увімкнули ліхтарі, адже аварії на цьому місці трапляються не вперше.

Нагадаємо, 26 листопада джерела в правоохоронних органах та в обласній раді підтвердили Житомир.info, що автомобілем, який 24 листопада близько 19.30 у селі Тетерівка Житомирського району збив на смерть 60-річну жінку, керував депутат Житомирської обласної ради Дмитро Кропачов (фракція ВО «Батьківщина»).

Як повідомляв Житомир.info, правоохоронцями попередньо встановлено, що водій автомобіля Toyota Highlander, 38-річний житомирянин, рухаючись у напрямку Житомира, вчинив наїзд на пішохода, 60-річну місцеву жительку, яка йшла по нерегульованому пішохідному переходу на неосвітленій ділянці дороги. У результаті ДТП жінка загинула на місці події.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП аварія Кропачов  
Матеріали по темі