Місто

У приватному секторі Житомира у кожне подвір’я хочуть поставити контейнер для сміття

28 November 2018, 12:05

У Житомирі збираються запровадити пілотний проект, за яким приватний сектор матиме індивідуальні контейнери для побутового сміття.

Про це йшла мова 28 листопада на позачерговому засіданні виконкому Житомирської міськради під час розгляду питання про тимчасове визначення КП «АТП 0628» виконавцем послуг з вивезення побутових відходів на Корбутівці та Мальованці.

«1 грудня у «КАТП 0628» закінчується строк дії договору на вивезення сміття з території обслуговування КП «ВЖРЕП №1», а це райони Корбутівка та Мальованка. У зв’язку з цим ми оголосили про проведення конкурсу. Але 27 листопада конкурс не відбувся, бо не надійшло жодної заявки на участь. У зв’язку з цим ми перенесли конкурс на 13 грудня. Але щоб не допустити погіршення санітарного стану в зазначених районах міста, прошу підтримати даний проект рішення виконкому і дозволити «КАТП 0628» вивозити сміття з даної території», - доповів начальник управління житлового господарства Юрій Мостович.

Член виконкому Олена Ваколюк запитала, яким чином можна боротися з тим, що до сміттєвих баків біля багатоповерхівок зносять побутове сміття з приватного сектору.

За словами начальника управління житлового господарства, дійсно така проблема в Житомирі існує. Мешканці приватного сектору не бажають заключати договори на вивезення побутових відходів, аргументуючи це тим, що органічне сміття вони утилізують на присадибній ділянці, а решту або здають на переробку, або спалюють.

Заступник міського голови Сергій Кондратюк зауважив, що дану проблему спробують вирішити, запровадивши індивідуальний збір побутових відходів у приватному секторі.

«Якраз за умовами нового конкурсу, який ми проводимо, і передбачено індивідуальне вивезення сміття з приватного сектору», - розповів Сергій Кондратюк.

Мер Житомира Сергій Сухомлин пояснив, що мова йде про можливість в кожне подвір’я поставити індивідуальний контейнер для побутових відходів.

«Кожному подвір’ю надаватиметься бак: чи мешканці самі його придбають, чи візьмуть на умовах оренди, чи, можливо, в кредит на кілька років. Ми хочемо так зробити на Мальованці. Поки що тендер на вивезення побутових відходів не відбувся. Якщо конкурс знову не відбудеться, ми будемо виділяти кошти на наступний рік для такого пілотного проекту, щоб наше КАТП закупило індивідуальні баки для приватного сектору», - розповів Сергій Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2018 року КАТП-0628 та приватному ЖЕКу №4 дозволили підвищити тарифи на вивезення сміття.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сміття контейнер КАТП Мальованка приватний сектор виконком УЖГ  
Матеріали по темі