Місто

Заступник мера Житомира поспілкувався з жителями мікрорайону «Паперова фабрика» щодо нового маршруту

29 November 2018, 09:21

Увечері, 28 листопада, заступник мера Житомира Дмитро Ткачук поспілкувався з жителями мікрорайону «Паперова фабрика» стосовно нового маршруту №20 «Силікатний завод-вул.Андріївська».

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міського голови Дмитро Ткачук.

«Сьогодні ввечері разом з Іваном Мартинчуком та кількома іншими депутатами міської ради зустрілись із мешканцями мікрорайону «Паперової фабрики» з приводу транспортного сполучення. Для мене було важливо зустрітись саме біля зупинки в мікрорайоні, бо кабінетні діалоги і робочі групи відвідують кілька одних і тих же галасливих людей, у яких є на то бажання, час та якась дуже сильна мотивація, але немає конструктивних пропозицій. Більшість мешканців, яких прямо стосується проблема, на жаль, не мають стільки вільного часу. Ми обговорили ситуацію із транспортом, її причини і варіанти рішень. Багато різних думок, але всі погодились в одному: на мікрорайон потрібен додатковий транспорт, незалежно від того хто буде перевізником чи якого кольору будуть автобуси.

Люди голосуванням підтримали нашу пропозицію, яка вирішує транспортні проблеми району. Починає курсувати маршрут № 20 «Силікатний завод - вул. Андріївська» із 10 автобусів. Час роботи з 6:00 по 22:00. Маршрут № 20 сформований на основі існуючого приміського 110, який далі по вул. Бориса Тена та Великій Бердичівській прямуватиме до силікатного заводу.

Складним питанням є небажання перевізника перевозити пільгові категорії громадян. Проблема є масштабнішою і стосується не лише даного мікрорайону. Тому будемо вирішувати її теж масштабно - введенням карти Житомирянина. Не обійшлося без деструктиву «групи однодумців», яких наявність Ткачука турбує більше, аніж відсутність транспорту. У цих людей була своя функція та цілі, але якби вони хоча б проживали в даному мікрорайоні, то можливо і погляди були б іншими. Маршрут № 20 (110) почне курсувати з понеділка. Люди отримають сполучення з важливими об'єктами міської інфраструктури і достатню кількість транспорту, щоб без проблем добратись до місць роботи, навчання, медичних закладів та повернутись додому», - написав Дмитро Ткачук.

Нагадаємо, 28 листопада керівник ТТУ Євгеній Демчик на своїй сторінці у Facebook опублікував лист на ім’я заступника мера Дмитра Ткачука та начальника управління транспорту і зв’язку міської ради Михайла Грищука щодо його бачення вирішення транспортної проблеми мікрорайону «Паперова фабрика».

Як повідомляв Житомир.info, з 13 серпня 2018 року в Житомирі запустили комунальні автобуси по маршруту 53-С – від Смолянки до силікатного заводу. З 20 листопада приміський маршрут №110 продовжили до силікатного заводу, а 22 листопада на профільній транспортній комісії у Житомирі було вирішене відкриття тимчасовий маршрут №20 від вулиці Андріївської до силікатного заводу, який обслуговуватиме перевізник маршруту №110 ТОВ «САВ-ТРАНС».

Автобусний маршрут №20, який мав їздити від вулиці Андріївської до силікатного заводу через паперову фабрику, було відмінено через активістів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ткачук паперова фабрика транспорт  
Матеріали по темі