Влада

Мер Житомира розповів про деталі кредитного договору з ЄБРР та в яких районах побудують нові тролейбусні лінії

30 November 2018, 16:09

29 листопада мер Сергій Сухомлин підписав договір позики з Європейським банком реконструкції та розвитку. За рахунок цих коштів місто планує закупити 50 тролейбусів, мийний комплекс та побудувати кілька нових тролейбусних ліній. Про деталі кредитного договору міський голова повідомив під час брифінгу 30 листопада.

«Сума кредиту складає 10 млн євро, і наприкінці січня ми ще підпишемо грантову угоду – як доповнення до цього проекту. Грант буде складати 2 млн євро. Частина коштів, які надаються у вигляді кредиту, будуть під 0,75% річних, частина – 5,5%, сумарно у нас виходить 2-2,5% річних – вартість цього кредиту. Ця угода була проголосована на сесії міської ради, і з понеділка ми очікуємо, що буде об'явлено тендер на закупівлю. На днях ми вже отримаємо погодження Мінфіну, і до кінця року маємо отримати погодження Антимонопольного комітету. Частина коштів надається (це приблизно півмільйона євро) на будівництво станції, яка буде мити тролейбуси і автобуси, і на поліпшення ТТУ. Інші 9 млн євро підуть на закупівлю самого електротранспорту», – повідомив міський голова Сергій Сухомлин.


Також міський голова назвав райони, де за грантові кошти влада планує побудувати нові тролейбусні лінії, та коли очікувати на нове поповнення.

«Грант передбачає виділення коштів на будівництво тролейбусних ліній. По тих розрахунках, які у нас є, в місті можна побудувати декілька ліній: і на Мальованку, і в район Аеропорту, розглядаємо ще варіанти для будівництва нових ліній», – додав мер міста.

Сергій Сухомлин пояснив, чому місто не може закупити електробуси за кошти ЄБРР.

«Ми розглядали питання закупівлі електробусів,бо банк не буде надавати кошти на китайські автобуси. Перш за все, вони будуть підтримувати європейських виробників. Сучасний електробус Solaris, наприклад, за який ми вели перемовини, коштує 450 тис. євро. Ми розуміє, що за ці кошти ми можемо купити два тролейбуси. Для нас зараз це важливіше», – пояснив мер.

Як повідомляв Житомир.info, 29 листопада 2018 року Житомирський міський голова Сергій Сухомлин підписав договір позики між Житомирським ТТУ та Європейським банком реконструкції і розвитку. Угода передбачає фінансування купівлі тролейбусів для міста, а також прокладання нових ліній. Поставка перших тролейбусів очікується вже влітку 2019 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: угода договір Сухомлин кредит ЄБРР тролейбус  
Матеріали по темі