Події

У Житомирській області рятувальники дістали з річки травмованого лебедя та витягнули з каналізації пса

2 December 2018, 12:41

1 грудня о 13:40 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, про те що на водоймі в с. Шатрище Коростенського району плаває травмований лебідь. Необхідна допомога рятувальників.

Про це інформує сайт управління ДСНС у Житомирській області.

«Зі слів місцевих мешканців, птах вже декілька днів плавав по р. Уж та не міг злетіти. Громадяни припускали, що в тварини пошкоджене крило. Вони намагалися самотужки дістатися до лебедя, але усі спроби виявилися марними, наляканий плах тікав. На надувному човні рятувальники підпливли до лебедя та за допомогою сачка обережно спіймали його. Діставшись до берега, бійці ДСНС передали птаха до рук небайдужих громадян, які займуться його лікуванням», - йдеться у повідомленні.

«Ще один випадок порятунку тварини цієї доби стався в м. Бердичів. Чоловік зателефонував рятувальникам, та розповів, що під час прогулянки на відкритій території на околиці міста з власною собакою, помітив у каналізаційному люкові пса. Тварина знаходилася на глибині близько 2,5 м. Вона скавучала та не могла самостійно вибратися. По металевим сходинкам, що були вмонтовані в отворі, фахівець ДСНС спустився в середину та дістав собаку. Там же рятувальник знайшов й кришку люка, яка припускають, впала всередину. Щоб запобігти подальшим надзвичайним подіям, бійці ДСНС закрили каналізаційний отвір та огородили його палицями», - розповіли рятувальники.

Як повідомляв Житомир.info, 30 листопада житомирські екологи врятували змерзлу лебедицю, що плавала з сім’єю на річці Тетерів у гідропарку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС Коростенський район Бердичів рятувальники лебідь  
Матеріали по темі