Місто

Синоптики прогнозують мінливу погоду в Житомирі: з нічними морозами і денною відлигою

3 December 2018, 14:17

Протягом робочого тижня, що розпочався (з 3 по 7 грудня), погода у Житомирі та області буде мінливою: вночі морозитиме, а вдень стовпчик термометра підніматиметься вище нуля.

Про це повідомляє Житомирський обласний центр з гідрометеорології.

У вівторок, 4 грудня, має бути хмарно. Місцями по області очікуються невеликі опади, вночі та вранці на дорогах місцями ожеледиця. Вітер південний, 5-10 м/сек. Температура повітря по області вночі від 2 градусів тепла до 3 градусів морозу. Вдень від 1 градуса морозу до 4 градусів тепла. У Житомирі вночі буде 0-2 градусів морозу, вдень – 1-3 градусів тепла.

У середу, 5 грудня, небо над містом буде хмарним. Вночі – дощ з мокрим снігом, місцями налипання мокрого снігу, туман. Вдень місцями очікується невеликий мокрий сніг, на дорогах – ожеледиця. Вітер південний з переходом на північно-західний, 7-12 м/сек. Температура повітря протягом доби коливатиметься від 2 градусів морозу до 3 градусів тепла.

У четвер, 6 грудня, – хмарно з проясненнями, без істотних опадів. На дорогах буде слизько. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/сек. Температура повітря вночі 1-6 морозу, вдень від 4 градусів морозу до 1 градуса тепла.

Хмарно з проясненнями має бути і у п’ятницю, 7 грудня, однак опадів не очікується. Вітер південно-західний, 3-8 м/сек. Температура повітря вночі 2-7 градусів морозу, вдень від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла.

7 грудня у народі відзначають «свято дівочої долі» – Катерини. «Катерина по воді, то Різдво по льоді. Як на Катерини холодно, то буде голодно. Ясна погода на Катерини — до холодної зими», – кажуть народні прикмети.

Як повідомляв Житомир.info, 25 листопада дощ та мороз стали неочікуваними для житомирських комунальників: дороги у місті перетворились на суцільну ковзанку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: погода синоптики грудень  
Матеріали по темі