Економіка

Бюджети приміських житомирських ОТГ: скільки і на що витрачають найбільше. Інфографіка

3 December 2018, 16:38

З 2017 року влада Житомира піднімає питання відшкодовували витрат з міського бюджету на навчання дітей, які не є жителями обласного центру. 19 липня 2017 року міськвиконком проголосував за направлення відповідного звернення до Житомирської облради, районних, селищних рад і ОТГ. За інформацією міського управління освіти, сума витрат на утримання дітей, які не є жителями Житомира, але навчаються садочках і школах обласного центру, на той час становила 27 млн 278 тис. грн.

З початку 2018 року Житомирська міськрада взялася налагоджувати співпрацю з головами прилеглих до міста ОТГ, сіл та районів. Крім витрат у гуманітарній сфері піднімалося й питання по житлово-комунальному господарству, зокрема, йшлося про будівництво багатоповерхівок на землях Оліївської сільської ради, де забудовники сплачують пайову участь в бюджет ОТГ, але підключаються до міського водогону та каналізації, яка не має пропускної спроможності прийняти каналізаційні стоки від цих будинків.

Зрештою 8 листопада 2018 року на сесії міської ради проголосували за затвердження меморандуму про співпрацю між територіальною громадою міста Житомира та Станишівською сільською об’єднаною територіальною громадою у сфері освіти, житлово-комунального господарства, культури та естетичного виховання населення. Це поки що єдиний меморандум з приміською ОТГ.

Нещодавно Мінфін відкрив інформацію про місцеві бюджети. Житомир.info вирішив проаналізувати бюджети чотирьох приміських ОТГ – Оліївської, Станишівської, Глибочицької та Тетерівської.

За десять місяців поточного року найбільше доходів отримали Станишівська ОТГ – 85,3 млн грн та Оліївська ОТГ – 81,3 млн грн, при цьому витрати становлять 87,8 млн грн та 60,2 млн грн, відповідно.

Найбільше доходів від податкових надходжень отримує Оліївська ОТГ (62 млн грн), найменше - Тетерівська ОТГ (17,7 млн грн). Цікавий і розподіл за окремими напрямками соціальної сфери: за даними сайту openbudget.gov.ua найбільші витрати – на освіту, при чому якщо в Тетерівській ОТГ це 42% від усіх витрат, в Станишівській – майже 30%, то в Оліївській – лише 10%. Крім того Оліївська та Глибочицька ОТГ за січень-жовтень 2018 року нічого не витрачали на охорону здоров’я.

Інфографіка інтерактивна, перемикач слайдів знаходиться знизу.

Бюджети ОТГ
Infogram


Інформація про склад ОТГ та кількість населення, яке там проживає, з сайту decentralization.gov.ua.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії міської ради 4 квітня 2017 року депутати проголосували за надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бюджет ОТГ 
Матеріали по темі