Місто

У житомирському університеті розповіли про особливості вступної кампанії-2019

3 December 2018, 18:10

У Житомирському державному університету імені Івана Франка протягом декількох днів абітурієнтам розповідатимуть про правилами та особливості вступної кампанії-2019. Перший семінар пройшов 3 грудня, на якому студентам розповіли про пробну та основну сесії ЗНО, дати проведення іспитів та на які завдання очікувати майбутнім студентам. Ректор університету повідомила, що у наступному році зміняться терміни проведення вступної кампанії, умови творчих конкурсів та перелік сертифікатів ЗНО на деякі спеціальності.

«По-перше, вступна кампанія буде коротша. До 1 серпня всі зарахування відбудуться. По-друге, це особливості проведення творчих конкурсів. Графік проведення творчих конкурсів буде затверджений до початку вступної кампанії, і діти, які претендують на місця державного замовлення, мають їх пройти до 10 липня. Третє, на що потрібно звернути увагу майбутнім студентам, це на зміну сертифікатів. На сьогодні по деяких галузях досить різко змінений перелік сертифікатів. Крім того, в 2019 році будуть дійсні сертифікати ЗНО за 2017 та 2018 роки, однак сертифікати з іноземної мови будуть дійсні тільки за 2018 рік. Це відповідно підвищує конкуренцію між абітурієнтами, тому що діти, які випускалися в минулому році, так само мають право поборотися за бюджетні місця», - розповіла ректор ЖДУ ім. І. Франка Галина Киричук.


За словами ректора, найпопулярнішою серед абітурієнтів цього року стала англійська мова. Однак роботодавці потребують більше вчителів точних наук.

«Якщо брати університет у цьому році, то освітня програма ННІ іноземної філології «Англійська мова» – перша. Якщо говорити про популярність, то, на жаль, спеціальності мають найбільший набір не ті, які мають практичне застосування. На сьогоднішній день роботодавці потребують вчителів точних наук: математики, фізики, інформатики, хімії, біології. У нас, починаючи з травня, йдуть запити з ОТГ і міських управлінь освіти, не лише з нашої області, наприклад, Київської, Рівненської, Хмельницької. Але ми не можемо забезпечити і заповнити ці вакансії», - додала Галина Киричук.

Наступні семінари на тему вступної кампанії для випускників шкіл та коледжів міста Житомир відбудуться 4-5 грудня, для випускників області – 8 грудня.

Як повідомляв Житомир.info, у ТОП-100 найпопулярніших навчальних закладів серед абітурієнтів у 2018 році Житомирський державний університет імені Івана Франка зайняв 59 позицію: до закладу надійшло 4503 заяви – найбільше серед місцевих вузів.

Про найпопулярніші спеціальності університетів Житомира під час вступної кампанії-2018 році та ТОП-30 вишів України за кількістю заяв абітурієнтів читайте тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: університет ЖДУ семінар абітурієнт ректор Киричук  
Матеріали по темі