Місто

Новорічну ялинку, яку встановлять у центрі Житомира, зрізали на території дитячого садка

5 December 2018, 09:39

Вже сьогодні, 5 грудня, у Житомирі планують встановлювати головну новорічну ялинку, а вже за два тижні символ свята має засяяти яскравими вогнями. У цьому році головний майдан міста прикрашатиме жива ялинка, яку зрізали біля дитсадка.

Про це 4 грудня повідомила прес-служба Житомирської міської ради.

Раніше дерево росло на території дитячого садочка № 37 – «Ластівка», але ще влітку дирекція ДНЗ звернулася до Комісії з обстеження зелених насаджень при міській раді з проханням видалити дерево, адже воно заважало комунікаціям. Після висновків комісії, було прийнято рішення зрізати ялинку.

«Хочеться, щоб дерево, яке росло десятиліттями, потішило житомирян на свята. 15-метрову красуню вже завтра (5 грудня) будуть встановлювати на головній площі. Прикрашати ялину будуть різнокольоровими іграшками та гірляндами. Як на мене, жива ялина – символ різдвяних свят та потіха дітлахам», – цитує прес-служба секретаря міської ради Наталію Чиж.

Секретар міськради наголошує: свято повинно мати родинну атмосферу.

«Наближаються свята, та ми розуміємо, що країна переживає непрості часи. У ці різдвяні дні ми маємо об’єднатись у одну велику родину та підтримати українські традиції. Недарма у цьому році новорічна програма має назву «Казкове багаття від Миколая до Водосвяття». Ми прагнемо, щоб кожен житомирянин, вийшовши в місто, відчув справжній дух новорічних та різдвяних свят. Заради об’єднання, у ці свята вулицями міста пройде святкова хода з різдвяними зірками за участі представників всіх християнських релігійних конфесій та житомирян», – зазначила Чиж.

Нагадаємо, традиційно, 19 грудня, у День святого Миколая, в Житомирі запалять головну ялинку на майдані Корольова. Планується, що після урочистого старту новорічних свят біля ялинки виступлять житомирські вокалісти: В’ячеслав Жила, Олександр та Яніна Яремчуки, Артем Кондратюк. Також запланований виступ гурту «Mad Heads».

Як повідомляв Житомир.info, 3 грудня у Житомирі на майдані Корольова почали встановлювати підставку для живої новорічної ялинки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ялинка свято Новий рік Різдво  
Матеріали по темі