Влада

У житомирському парку дозволили зрізати більше 200 дерев для реконструкції набережної

5 December 2018, 12:37

Більше 200 дерев, з яких 120 – здорові, дозволили видалити в житомирському парку культури і відпочинку ім.Гагаріна, бо вони заважають реконструкції набережної.

Таке рішення ухвалили на засідання міськвиконкому 5 грудня.

«Жодне дерево, яке висаджене Шодуаром і представляє історичну цінність, не передбачає видалення. Крім того, проект передбачає озеленення», - зауважила заступник директора інспекції з благоустрою Тетяна Степаницька.

Головний архітектор Житомира Юрій Безбородов показав членам виконкому проект реконструкції набережної

«Проектом реконструкції і капітального ремонту набережної передбачається відновлення нижнього ярусу, відновлення сходів Шодуара з встановленням освітлення, також облаштування набережної, влаштування атракцій, вело доріжок тощо. Проект вже пройшов експертизу, зараз будемо погоджувати з Міністерством культури і з наступного року почнемо капітальні роботи», - сказав Юрій Безбородов.

Після цього члени виконкому ухвалили рішення про видалення дерев, які заважатимуть реконструкції.

Нагадаємо, 25 жовтня управління капітального будівництва Житомирської міськради оголосило тендер на І чергу реконструкції набережної річки Тетерів за 33,7 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, мер Житомира Сергій Сухомлин анонсував проект реконструкції набережної річки Тетерів у парку імені Гагаріна, реалізація якого розпочнеться у 2018 році за кошти Європейського Союзу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: парк набережна виконком міська рада дерева Степаницька Безбородов  
Матеріали по темі