Місто

У Житомирі виконавча служба стягнула з батька-аліментника майже 130 тис. грн

5 December 2018, 13:44

У житомирянина, який три роки накопичував аліментний борг перед своїми дітьми, виконавча служба «вибила» 85 тис. грн та штраф.

Про чергового злісного неплатника аліментів, на якого таки знайшлися важелі впливу, 4 грудня повідомила прес-служба головного територіального управління юстиції у Житомирській області.

«Житомирянин довго накопичував аліментний борг перед двома неповнолітніми дітьми, допоки сума не зросла до 85 тисяч гривень. Спираючись на законодавчі нововведення, державні виконавці Богунського відділу державної виконавчої служби м. Житомир змогли застосувати до неплатника чотири обмежувальні постанови (тимчасової заборони у праві виїзду за кордон, полювати, користуватися зброєю та керувати автомобілем) та наклали арешт на все його майно. Додатково батьку були нараховані фінансові санкції за несплату аліментів більше трьох років у розмірі 50% від суми заборгованості. Тож довелося йому сплатити дітям уже не 85 тисяч гривень заборгованих коштів, а усі понад 127 тисяч гривень разом із штрафом. Крім того, за його рахунок бюджет поповнився виконавчим збором у розмірі 10 відсотків від суми боргу», – інформують в управлінні юстиції.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно держвиконавці арештували рухоме і нерухоме майно, в тому числі і авто, у житомирянина, який більше 10 років не платив аліментів на сина. Після цього чоловік знайшов більше 80 тисяч гривень на погашення боргу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аліменти боржник заборгованість юстиція  
Матеріали по темі