Місто

Житомирський виконком до 1 вересня наступного року продовжив дозвіл на розміщення майже 200 рекламних конструкцій

5 December 2018, 15:10

Виконком Житомирської міської ради на 9 місяців продовжив дозвіл на розміщення майже 200 рекламних конструкцій.

Таке рішення ухвалили на черговому засіданні міськвиконкому 5 грудня 2018 року.

«Даний проект рішення у нас виноситься другий раз», - повідомив на початку розгляду питання директор департаменту містобудування та земельних відносин міської ради Ігор Блажиєвський.

Він розповів, що була проведена інвентаризація засобів зовнішньої реклами, які включені в проект рішення.

«Їх приблизно біля 200 в даному проекті рішення. За допомогою інспекції з благоустрою ми проінвентаризували їхній стан, написали приписи всім власникам: попросили забезпечити вимогу закону «Про рекламу» - підписати чиї вони, проставити номери, до якого часу дозвіл виданий. Практично всі привели у відповідність свої засоби (зовнішньої реклами). І я прошу внести зміни в проект рішення: пропоную замість шести місяців надати їм дозвіл на один рік – до 1 вересня 2019 року, бо попередній дозвіл у них закінчився 1 вересня 2018 року», - сказав Ігор Блажиєвський.

Заступниця мера Світлана Ольшанська, яка головувала на засіданні міськвиконкому, нагадала, що проект рішення знімали з розгляду міськвиконкому саме для проведення інвентаризації.

«Коли ми робили інвентаризацію, то по ПП ЖРК «Барабан» за адресами: майдан Привокзальний, 6/126, проспект Миру, 10, вул.Жуйка, 4,6, вул. Небесної сотні, 10, вул.Київська, 77 (зі сторони Грушевського) складені протоколи і до цих пір немає змін. По іншим (власникам) питань немає», - повідомила член виконкому, заступник начальника КП «Інспекція з благоустрою міста Житомир» Наталія Павлюк.

Ігор Блажиєвський підтвердив, що найскладніше спілкуватися з даним суб’єктом господарювання, але вже є позитивні зрушення. Нагадаємо, однією із засновниць рекламної компанії «Барабан» є теща нинішнього голови Житомирської ОДА Ігоря Гундича.

«У мене прохання – підтримати даний проект рішення, тому що наразі у нас по рекламі зупинилися всі проплати: у зв’язку з тим, що не продовжені терміни дії, вони просто не сплачують, і з вересня місяця кошти за розміщення реклами не надходять до міського бюджету», - закликала членів виконкому Світлана Ольшанська.

Після цього члени виконкому більшістю голосів ухвалили проект рішення про продовження строку дії дозволу на розміщення зовнішньої реклами, проект якого був оприлюднений на сайті міської ради 13 вересня 2018 року.

У додатку зі змінами, який був опублікований 29 листопада та підтриманий на засіданні виконкому 5 грудня, - 29 суб’єктів господарювання, яким продовжили дозвіл на розміщення зовнішньої реклами до 1 вересня 2019 року. Найбільше адрес рекламних конструкцій у дочірнього підприємства «Біг Борд», рекламного агентства «Стар» у формі товариства з обмеженою відповідальністю, приватного підприємства «Кентъ», ФОП Карпінський Олександр Геннадійович, товариства з обмеженою відповідальністю «Довіра Аутдор», товариства з обмеженою відповідальністю «Видавничий Дім «Стар Медіа».

Як повідомляв Житомир.info, виконавчий комітет Житомирської міської ради на засідання 17 жовтня 2018 року відмовив трьом суб’єктам господарювання в продовженні дозволів на розміщення засобів зовнішньої реклами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком реклама зовнішня реклама Блажиєвський  
Матеріали по темі