Місто

​З аеродрому під Житомиром близько 200 десантників вирушили на Схід для виконання бойових завдань

6 December 2018, 15:10

У День Збройних Сил України на аеродромі в Озерному під Житомиром близько 200 десантників готуються не до святкувань, а до вильоту на Схід - для виконання бойових завдань та захисту країни. Напоготові не лише бійці, а й військова техніка з літаками. Провести мужніх воїнів та привітати останніх зі святом приїхало військове керівництво держави, Президент України Петро Порошенко, командувач ДШВ, Герой України Михайло Забродський та голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич.


«Я тут, щоби вкотре подякувати вам за самовіддане, ратне служіння Вітчизні силою та волею, хоробрістю та мужністю, відданістю Україні аж до самопожертви. Дорогі воїни, наші захисники, українська армія довела, що вона є і буде фундаментом нашої незалежності. Вітаю вас з Днем Збройних Сил України. Не на урочистих прийомах ви звикли зустрічати це свято, а в окопах, на передовій, у навчаннях на полігонах. Результати цих навчань підтвердили високий рівень наших воїнів та їх готовність до виконання завдань оборони держави будь-якої складності. Важливим елементом адекватної відповіді на дії агресора є нарощування угруповань військ відповідно до затвердженого мною стратегічного замислу застосування сил оборони держави. Бойові частини та підрозділи ЗСУ будуть передислоковані на найбільш небезпечні напрямки по всій лінії нашого кордону з РФ, країною агресором. Для того, щоб посилити оборонні можливості та бути готовим зупинити агресора, не втрачаючи ні одної секунди, з цього військового аеродрому зараз еліта нашого війська, підрозділи ДШВ будуть переміщені на важливі в оборонному значенні напрямки та райони відповідно до затверджених планів. Як завжди, ви, десантники, відряджаєтесь туди, де найбільш важко, де без воїнів ДШВ ніяк. Як верховний головнокомандувач ЗСУ, і весь український народ, впевнені у вашому високому патріотизмі, професіоналізмі та незламності духу українських десантників», - звернувся до присутніх президент України Петро Порошенко.

Як повідомляв Житомир.info, 21 листопада 2018 з нагоди відзначення Дня Десантно-штурмових військ на полігоні під Житомиром відбулись тактичні навчання підрозділів ДШВ, за якими спостерігали президент України Петро Порошенко, секретар РНБО Олександр Турчинов.

Відеовітання Житомир.info з Днем Збройних сил України дивіться тут. Фоторепортаж тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Порошенко ЗСУ ДШВ  
Матеріали по темі