Новини компаній

Як доглядати за кросівками

10 December 2018, 11:45

Кросівки унікальне взуття, що міцно закріпило своє положення в гардеробі сучасних модниць та стильних хлопців. Якщо раніше воно частіше зустрічалося у спортивних залах і на стадіонах, то сьогодні не соромно з’явитись у цьому взутті на червоній доріжці. Але перед власниками пари нових кросівок майже завжди постає закономірне питання «як саме доглядати за новою парою «улюбленців», щоб продовжити їх життя».

З яких матеріалів роблять кросівки?

Сучасні виробники спортивного взуття у своєму виробництві використовують декілька матеріалів, а саме шкіру, замшу та нейлон. Розглянемо кожен з цих матеріалів більш детально.

  • Найпопулярнішим матеріалом для виробництва кросівок є шкіра. Яка вимагає дуже прискіпливої уваги до себе. Насамперед це пов’язано з тим, що шкіра має властивість тріскатися та втрачати форму при неправильному догляді.
  • Замша найбільш примхливий матеріал, який потребує серйозного догляду. Тому ми не радимо кросівки з цього матеріалу людям які не дуже стежать за станом свого взуття.
  • Нейлонове взуття найлегше у догляді за собою. Достатньо помити її теплою водою та добре витерти і кросівки вже в належному стані.

Декілька простих лайфхаків які допоможуть зберегти взуття

Не одягай одні й ті ж самі кросівки кожного дня. Бо це може призвести до появи неприємного запаху та більш швидкому зносу твоєї улюбленої пари.

Багато хто з спеціалістів не рекомендує мити спортивне взуття у пральних машинках, особливо якщо воно з натуральних матеріалів. А під час сушіння кросівок використовуй газетний папір, аби твоє взуття не втратило форми. Також не варто сушити вашу улюблену спортивну пару біля гарячих батарей.

Особливої уваги також заслуговує підошва ваших кросівок. Її можна повернути до первозданного вигляду завдяки старій зубній щітці з мильним розчином. Або завдяки соді, якою можна натерти підошву та залишити на деякий час а потім змити.

Також треба звертати увагу на засоби догляду за кросівками, які треба обирати на основі матеріалу з якого виготовлена дана пара.

Ці та інші поради допоможуть зберегти ваші улюблені кросівки та продовжити час їх експлуатації.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі