Економіка

Бюджет розвитку Житомира на наступний рік – 110,5 млн грн, але його будуть ділити наприкінці І кварталу

10 December 2018, 13:00

Видатки розвитку Житомира на наступний рік – трохи більше 250 млн грн, з яких бюджет розвитку міста становитиме лише 110,5 млн грн.

Про це на позачерговому засіданні міськвиконкому10 грудня повідомила директор департаменту бюджету та фінансів міської ради Діна Прохорчук під час розгляду проекту рішення про схвалення бюджету на 2019 рік.

«Після виконання обов’язкових видатків міського бюджету у нас залишається ресурс для видатків розвитку у сумі 251,8 мільйони гривень. Цей ресурс пропонується спрямувати на першочергові видатки і при затвердженні бюджету затвердити лише ті видатки, які обов’язково треба. Щоб ми могли підтвердити гарантійні зобов’язання по міжнародних кредитах, а також продовжити виконання вже укладених договорів та фінансування проектів регіонального розвитку. Після проведення цих витрат у нас залишається ресурс бюджету розвитку до розподілу – 110,5 мільйони гривень. Цей ресурс пропонується розглянути вже при затвердженні змін до міського бюджету у лютому-березні наступного року. Можливо ми будемо бачити відповідно до динаміки надходжень за січень-лютий які будуть ще додаткові надходження до міського бюджету і цей ресурс буде зростати. Тому поки що плануємо лише обов’язкові витрати», - сказала Діна Прохорчук.

Загальна сума запланованих видатків розвитку на 2019 рік – 251 млн 870,7 тис. грн, з яких на обов’язкові платежі по кредитах планують спрямувати 73 млн 140,8 тис. грн, на виконання договору фінансового лізингу щодо закупівлі автобусів для ТТу – 28 млн 873 тис. грн, на бюджет участі – 15 млн 219,1 тис. грн, придбання світильників для КП «Міськсвітло» - 7 млн 993,8 тис. грн.

Нагадаємо, на 18 грудня запланована бюджетна сесія Житомирської міської ради, яка повинна розпочатися о 8:00 год.

Презентацію бюджету Житомирської міської об'єднаної територіальної громади на 2019 рік дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, в січня цього року мер Сергій Сухомлин говорив, що «чисті» кошти бюджету розвитку на 2018 рік становлять 200 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком бюджет Прохорчук 
Матеріали по темі