Влада

Житомиряни просять встановити у школах індивідуальні шафи за прикладом Америки, у мерії не заперечують

10 December 2018, 13:05

Житомирська влада направила листи керівникам закладів загальної середньої освіти щодо встановлення у школах індивідуальних шафок для учнів.

Про це йдеться у відповіді заступника мера Житомира Вікторії Краснопір на петицію під назвою «Індивідуальні шафки для зберігання особистих речей учнів у школах».

На сайті електронних петицій Житомирської мерії є звернення, яке було стовідсотково підтримано і набрало більше 250 голосів.

Петиція Надія Бороніної 26 листопада 2018 року була опублікована на сайті Житомирської мерії і трішки більше ніж за добу (27 листопада) набрала необхідну кількість голосів.

«Просимо місцеву владу замінити старі шкільні роздягальні (вішалки в класах) на нові компактні «локери» – індивідуальні шафи, які закриваються на спеціальний замок. Всі їх добре знають з американських фільмів. Там у кожного учня є подібна «ячейка», в якій можна залишити книги, спортивну форму, змінне взуття, верхній одяг, парасольку, папку з канцтоварами для уроків трудового навчання. Наші діти носять на собі всі перераховані вище речі на своїх тендітних плечах. Наслідком чого є масові сколіози, багато речей в школах губляться або безслідно зникають з невідомих причин, тому що не мають свого місця! Батьки змушені купувати їх знову, а вчителям нереально слідкувати за майном кожної дитини. Для майбутнього нашого міста потрібні здорові та впевнені у собі діти…», - зазначається в тексті петиції.

«Повідомляємо, що Ваша електронна петиція від 23.11.2018 № 2018-1001 набрала належну кількість підписів. Департамент освіти Житомирської міської ради підтримує і за умови відповідного фінансового ресурсу міського бюджету реалізує ініціативи щодо створення нового просторового середовища та модернізації матеріально-технічної бази закладів загальної середньої освіти.

Звертаємо Вашу увагу на той факт, що відповідно до рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 03.08.2016 року № 709 «Про автономізацію закладів освіти міста Житомира» у закладах дошкільної та загальної середньої освіти організовано самостійне ведення бухгалтерського обліку. Кожен заклад самостійно здійснює фінансово-господарську діяльність і визначає першочергові потреби для забезпечення безперебійного функціонування закладу.

При формуванні кошторису закладу на фінансовий рік керівник закладу загальної середньої освіти, враховуючи нагальні потреби у життєзабезпеченні закладу, рекомендації та вимоги приписів і протоколів контролюючих служб щодо забезпечення створення безпечних умов перебування для учасників освітнього процесу, першочергово планує відповідні видатки на їх виконання. У разі забезпечення вищевказаного, за умови наявності відповідних коштів керівником закладу розглядаються інші питання, що не відносяться до першочергових.

Текст Вашої електронної петиції направлено керівникам закладів загальної середньої освіти (лист департаменту освіти від 30.11.2018 № 1035). Поділяючи Вашу стурбованість здоров’ям дітей, інформуємо, що при облаштуванні внутрішнього простору нового корпусу Житомирської міської гімназії № 3 встановлено індивідуальні шафи для учнів. За наявності фінансової можливості та планування проведення оновлень освітніх просторів у інших закладах освіти Ваше звернення буде враховано та прийнято до виконання», - йдеться у відповіді на петицію.

Як повідомляв Житомир.info, 1 вересня на відкриття житомирської гімназії, добудова якої коштувала більше 100 млн грн приїхала дружина президента. Марина Порошенко оглянула Нову українську школу, для якої закуповувались нові меблі, мультимедійне обладнання, харчблок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: петиція школа шафки  
Матеріали по темі