Економіка

Недостатність коштів на медицину та освіту Житомира в 2019 році – місячний фонд зарплати, - директор фіндепартаменту

10 December 2018, 13:54

Недостатність коштів на освіту та охорону здоров’я в 2019 році становитиме майже 50 млн грн – це місячний фонд заробітної плати.

Про це на позачерговому засіданні міськвиконкому10 грудня повідомила директор департаменту бюджету та фінансів міської ради Діна Прохорчук.

«Якщо на початок 2018 року близько 50 мільйонів у нас була недостатність по галузях, то на сьогодні, уже з урахуванням того, що нам держава довела, на 21,5% більше освітньої субвенції, на 10% більше медичної субвенції (лише на вторинну допомогу). При розробці проекту рішення про міський бюджет на 2019 рік недостатність складала 100 мільйонів, але ми отримали від області додаткову дотацію в сумі 53 мільйони на виконання переданих повноважень. З урахуванням цих коштів недостатність на сьогодні в разі проголосування такого бюджету, який він є, буде становити 29,6 млн грн по освіті і 16,9 млн грн по охороні здоров’я. Це, фактично, місячний фонд заробітної плати і ми, так як і в поточному році, будемо активно працювати з державою і суміжними ОТГ, щоб нам передали відповідні трансферти на забезпечення цих повноважень. Поки що пропонуємо залишити на такому рівні і в процесі виконання бюджету цю цифру зменшувати», - сказала Діна Прохорчук.

Нагадаємо, на засідання міськвиконкому 28 листопада цього року мер Житомира Сергій Сухомлин говорив, що до кінця року питання по зарплаті медичним працівникам вирішено, але ще є недостатність по освіті.

Як повідомляв Житомир.info, під час формування бюджету на 2018 рік керівник фіндепартаменту Діна Прохорчук інформувала про недостатність на зарплати педпрацівників у розмірі 84,6 млн грн, по галузі охорони здоров’я – 82,4 млн грн, що становить три місячних фонди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком бюджет Прохорчук зарплата  
Матеріали по темі