Влада

Депутати Новоград-Волинської міської ради не змогли зібратися на сесію, щоб відправити у відставку мера

11 December 2018, 11:31

Позачергова двадцять восьма сесія Новоград-Волинської міської ради сьомого скликання не відбулася.

Про це повідомила прес-служба міськради 10 грудня.

«10 грудня 2018 року о 09:00 годині у приміщенні великої зали Будинку рад мала розпочати свою роботу позачергова двадцять восьма сесія міської ради сьомого скликання, на розгляд якої було внесено питання «Про дострокове припинення повноважень міського голови Весельського В.Л.». Відповідне розпорядження міський голова Віктор Весельський підписав 07.12.2018 № 291 (о), враховуючи заяву групи депутатів міської ради від 14.11.2018 щодо скликання позачергової сесії міської ради. Однак, із 34 депутатів міської ради на позачергову сесію з`явилося лише 11 народних обранців», - йдеться у повідомленні.

Відповідно до частини 12 статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» сесія ради є повноважною, якщо в її пленарному засіданні бере участь більше половини депутатів від загального складу ради, тобто сесія була неповноважна.

Міський голова Віктор Весельський зазначив, що надійшли протоколи засідань двох постійних комісій міської ради, які попередньо на своїх засіданнях розглянули питання про дострокове припинення його повноважень.

«Так, члени постійної комісії з питань соціальної політики, охорони здоров’я, освіти, культури та спорту (голова комісії – Володимир Федорчук) запропонували винести дане питання на розгляд сесії. Члени постійної комісії з питань депутатської етики, дотримання законності та охорони прав і свобод громадян (голова комісії – Андрій Рассадін) взяли до уваги висновок юридичного відділу міської ради до проекту рішення міської ради «Про дострокове припинення повноважень міського голови Весельського В.Л» та вирішили не підтримувати дане рішення на сесії», - інформує міська рада.

Нагадаємо, на позачерговій сесії Новоград-Волинської міської ради 6 листопада 2018 року депутати визнали роботу мера Віктора Весельського незадовільною та висловити йому недовіру.

Як повідомляв Житомир.info, на позачерговій сесії Новоград-Волинської міської ради 24 травня 2018 року депутати більшістю голосів висловили недовіру секретарю міськради, відправили у відставку виконком, а за недовіру меру не вистачило голосів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада Новоград-Волинський Весельський  
Матеріали по темі