Місто

​Житомир у 2019 році отримає лише частину з 50 нових тролейбусів, - Сухомлин

12 December 2018, 11:46

У 2019 році в рамках проекту модернізації тролейбусного парку КП «ЖТТУ» збираються придбати 50 нових тролейбусів за кошти ЄБРР. Проте місто не отримає усі 50 одиниць техніки у наступному році.

Про закупівлю нових тролейбусів за кошти ЄБРР 12 грудня розповів мер Житомира Сергій Сухомлин, під час звітування за рік своєї роботи.

«Це значна подія для міста, ЄБРР надає кредит Житомиру, вже підтвердили надання гранту в розмірі 2 млн євро на транспорту інфраструктуру. Я не скажу, що в 2019 році ми отримаємо всі 50 тролейбусів, бо проводиться міжнародний тендер і процедура складна. За нашими розрахунками, ми можемо вийти на квітень місяць на підписання угод. Як правило, компаніям-переможцям подібних тендерів потрібно приблизно 9-10 місяців на постачання такої кількості тролейбусів. Тому частину ми маємо надію отримати вже в наступному році, частина, ймовірно, перейде на 2020 рік. Але процес уже розпочався», - розповів Житомирський міський голова.

11 грудня на сайті КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» опублікували запрошення для підрядників до участі у торгах на постачання низькопідлогових 12-метрових одноланкових тролейбусів.

«Покупець запрошує підрядників до подання пропозицій для участі в торгах по наступному договору, що фінансується з кредитних коштів, наданих Європейським банком реконструкції та розвитку: Договір № ZhTP-2018-12. Поставка 49 низькопідлогових 12-метрових одноланкових тролейбусів, комплекту запасних частин і витратних матеріалів, комплекту інструментів та обладнання для обслуговування і ремонту тролейбусів, та супутніх послуг. Умови поставки м. Житомир, строк поставки 37 тижні після отримання авансового платежу. Брати участь у торгах на виконання договорів, фінансованих із коштів кредиту ЄБРР, мають право компанії будь-якої країни», - йдеться в опублікованому оголошенні.

У запрошенні вказані також основні вимоги до учасників торгів. Пропозиції приймаються за адресою «ЖТТУ» не пізніше 25 січня 2019 року до 12:00, де відбудеться їх розкриття у присутності представників учасників торгів, які побажають бути при цьому присутніми.

«Дані торги (конкурс) проводяться відповідно до принципів та правил закупівлі товарів, робіт та послуг ЄБРР, опублікованих на сайті банку», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 29 листопада 2018 року Житомир підписав угоду з ЄБРР щодо кредиту на закупівлю нових тролейбусів, які очікують влітку наступного року.

Кредит від Європейського банку реконструкції та розвитку в розмірі 12 мільйонів євро (10 млн євро – кредит, 2 млн євро – безповоротна фінансова допомога) залучається.для реалізації інвестиційного проекту «Проект модернізації громадського тролейбусного парку м. Житомир», який передбачає закупівля 49 тролейбусів з запасними частинами, діагностичним обладнанням та миючим комплексом та будівництво нової тролейбусної лінії протяжністю 4,5 км.

Як повідомляв Житомир.info, 13 жовтня 2017 року мер Сергій Сухомлин, перший заступник начальника Житомирського ТТУ Олег Таможський та представниця ЄБРР Марина Петров підписали тристоронню угоду «Про підготовку кредитного фінансування», яка передбачає строки погашення кредиту до 13 років включно з трирічною відстрочкою погашення основної суми. В березні 2018 року на сайті ЄБРР було опубліковане повідомлення про відповідну закупівлю. На брифінгу 12 червня цього року мер говорив, що в липні очікують оголошення тендеру Європейського банку реконструкції розвитку на закупівлю не менше 40 нових тролейбусів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ТТУ тролейбус ЄБРР Сухомлин  
Матеріали по темі