Влада

Житомирський бізнес оплатив концепт-дизайн оновленого кінотеатру «Жовтень», реконструкцію якого планують за кошти ДФРР, - мер

12 December 2018, 12:32

Житомирський бізнес оплатив розробку концепт-дизайну арт-простору в кінотеатрі «Жовтень» на Новому бульварі, і в 2019 році проект реконструкції кінотеатру подадуть на фінансування з Державного Фонду регіонального розвитку.

Про це мер Житомира Сергій Сухомлин сказав 12 грудня під час річного звіту про свою роботу, відповідаючи на питання, чи буде функціонувати кінотеатр «Жовтень» і яка його подальша доля.

«Декілька останніх років у житомирському «Жовтні» відбувалися виставки «досягнень легкої промисловості», не будемо уточнювати, що саме там продавалося. У цьому році там був ряд подій – і «Жовтень у Жовтні», і інші події, які дійсно привернули увагу житомирян до проблеми такого простору, як кінотеатр «Жовтень». Наш кінотеатр є на обкладинці альбому про колекцію мозаїки з України, і на було фото кінотеатру «Жовтень», і цей альбом продається в найбільших галереях світу. Я його бачив у Чикаго в музеї сучасного мистецтва. Я хочу подякувати бізнесу Житомира і нашому бізнес-клубу, який об’єднує нашу кондитерську фабрику, картонний комбінат і підприємство «Рудь», які погодились оплатити розробку концепт-дизайну по цьому кінотеатру, і наступного року подаємо на Фонд регіонального розвитку фінансування щодо реконструкції цього простору. Там не буде магазинів, виставок, там буде арт-простір, щоб можна було організовувати (культурні) виставки, концерти, і з допомогою ГО та активної молоді проводити там різні заходи», - сказав Сухомлин.

Нагадаємо, 26 жовтня 2018 року в «Жовтні» розпочався фестиваль сучасної культури «Жовтень у Жовтні», метою якого є перетворення будівлі кінотеатру на центр сучасної культури. Що робила Марина Порошенко у кінотеатрі «Жовтень» 26 жовтня, дивіться тут.

Як змінювався «Жовтень» і яким був житомирський майдан Рад до перейменування, дивіться тут.

Пряму трансляцію звіту мера за 2018 рік дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кінотеатр "Жовтень"  
Матеріали по темі