Влада

​Київська фірма з сумнівними засновниками хоче добувати лабрадорит у Житомирській області

12 December 2018, 14:52

Житомирська обласна рада збирається розглянути звернення щодо надання спеціального дозволу на користування надрами Верхолузького родовища лабрадориту у Черняхівському районі київській фірмі - ТОВ «Пайол» зі статутним капіталом 1,5 тис. грн.

Проект рішення 20-ї сесії сьомого скликання Житомирської облради «Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 05.12.2018 №24545/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Пайол», - опублікований 11 грудня на сайті облради.

«Погодити надання спеціального дозволу на користування надрами товариству з обмеженою відповідальністю «Пайол» з метою видобування лабрадориту, габро, габро-лабрадориту ділянки 1 Верхолузького-2 родовища площею 2,1 га, яка знаходиться у Черняхівському районі Житомирської області», - йдеться у проекті рішення сесії облради.

9 листопада 2018 року на сайті облради був опублікований ще один проект рішення сесії «Про розгляд звернення Державної служби геології та надр України від 16.10.2018 №20823/03/12-18 щодо погодження надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Пайол» на ту ж ділянку Верхолузького родовища у Черняхівському районі.

В управлінні виконавчого апарату Житомирської облради, яке розробляло дані проекти рішення, уточнили Житомир.info, що до обласної ради надійшло два аналогічні звернення від Держгеонадр, які різняться датою та номерами документів, тому були підготовлені два проекти рішення. 13 грудня їх розглядатиме профільна комісія, яка й вирішить, чи рекомендувати депутатам облради погодити надання відповідного дозволу.

За даними ресурсу YouControl, ТОВ «Пайол» зареєстроване у Києво-Святошинському районі Київської області з 2013 року. Основний вид діяльності - Добування декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю. Керівник - Оверченко Юлія Леонідівна, яка, за даними clarity-project.info, керує 8-ма компаніями.

Статутний капітал ТОВ «Пайол» становить 1500 грн. Станом на 4 грудня 2018 року власниками товариства з 50% внесками до статутного фонду є дві юридичні особи: ТОВ «Перспективи Співробітництва» та ТОВ «ЮТА СЕРВІСІЗ».

ТОВ «Перспективи Співробітництва» зареєстроване в Києві у 2011 році, основний вид діяльності – інші види видавничої справи. Керівник з 2014 року – Роговий Анатолій Юрійович, підписант – Русакова Анастасія Вікторівна. Засновником юридичної особи зі статутним капіталом в 1 тис. грн є Ван Ченлі, зареєстрований в одному з гуртожитків Подільського району Києва. Станом на 1 грудня 2018 року ТОВ «Перспективи Співробітництва» перебуває на обліку в контролюючому органі як таке, по якому в ЄДР внесений запис про відсутність юридичної особи за зареєстрованим місцем знаходження.

ТОВ «ЮТА СЕРВІСІЗ» зареєстроване в Києві у 2009 році, основний вид діяльності – юридичні послуги. Керівник Полонський Дмитро Вікторович. Статутний капітал 5 млн 803 тис. 641,82 грн. Засновниками фірми є чотири фізоособи та ТОВ «Харчовик». Одна із засновниць ТОВ «ЮТА СЕРВІСІЗ» з внеском до статутного фонду у розмірі 19,8% - Табаєва Марина Анатоліївна - зареєстрована на тимчасово окупованій території - у місті Харцизьк Донецької області.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2018 року прокуратура оскаржувала рішення Житомирської облради про дозвіл на видобуток лабрадориту у Черняхівському районі, наданий ТОВ «Гранітлайн» з уставним капіталом 2 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лабрадорит Верхолузьке родовище Держгеонадра облрада Пайол  
Матеріали по темі