Суспільство

Який вигляд мають та чим прикрашають новорічні ялинки в містах Житомирської області

12 December 2018, 16:15

У містах Житомирської області активно готуються до новорічних свят: встановлюють ялинки та прикрашають різноманітною ілюмінацією вулиці.

Одними з перших міст області, які встановили новорічні дерева, стали – Житомир та Коростень.

У Бердичеві ялинку почали прикрашати з 10 грудня, – про це пише сайт Ріо Бердичів. Ялинка в райцентрі роками росте біля ДЮСШ ім. Лонського, тому прикрашають живе, не зрубане дерево. Житомир.info уточнили, що ялинка у Бердичеві сягає 20-метрової висоти.

«З понеділка у Бердичеві почався приємний передсвятковий процес прикрашання новорічної ялинки в центрі міста. У цьому році для прикрашання ялинки було задіяно близько 60 гірлянд, які будуть кільцями розмішені навколо дерева. Щодо новорічних іграшок, то працівники МКАРСу почеплять 600 червоних і жовтих куль, а також різнокольорові дзвіночки і нові світлові іграшки у вигляді сніжинок, які миготітимуть різними кольорами. Додатково також планується встановити адаптери для того, аби вони світилися. До кінця тижня всі роботи будуть завершені», - зазначається на сайті.

IMG 0195

IMG 0199

IMG 0204

IMG 0216

Фото з сайту Ріо Бердичів

У Новограді-Волинському вже також встановили ялинку.

«До кінця тижня її прикрасять новими іграшками й гірляндами, які цього року придбали на суму 15 590 тис. грн. Як і минулого року, новорічна ялинка, яку встановили на Площі Лесі Українки, прибула до міста із Пилиповецького лісництва. 25 років вона росла аби досягти висоти 16 метрів», - інформує сайт Новоград Сity.



Фото з сайту Новоград Сity

У коментарі Житомир.info 12 грудня мер Малина Олексій Шостак розповів, що у місті сьогодні була встановлена жива 22-метрова ялинка.

«Дійсно, Малин також готується до новорічних свят. Сьогодні на Соборній площі встановили живу 22-метрову ялинку на благодійній основі. Тобто, у нашому районі чи сусідніх, ми шукаємо обійстя на яких ростуть ялинки, і які створюють проблеми власникам, домовляємося з ними, і таким чином, людина позбавляється проблемного для неї дерева, а ми отримуємо ялинку. Щодо іграшок: якісні прикраси ми закупили минулоріч. Плюс маємо свій Центр дитячо-юнацької творчості, який з власної ініціативи, з придбаного для них матеріалу, практикує виготовлення оригінальних прикрас руками дітей-гуртківців, які відточують свою майстерність, і яка потім стає надбанням всієї громади. Для дітей – це корисно і головне, приємно, що результат їх роботи може побачити і оцінити все місто», - розповів Олексій Шостак.

Фото надане мером Малина

Нагадаємо, 6 грудня у Коростені встановили новорічну ялинку, яку за 6 тис. грн придбали у сільської родини, а центральні вулиці міста прикрасять святковою ілюмінацією, яку придбали за 300 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 5 грудня на майдані Корольова у Житомирі почали встановлювати новорічну ялинку, вперше за останніх 11 років вона буже живою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ялинка Малин Шостак Бердичів Новоград-Волинський  
Матеріали по темі