Місто

Житомиряни просять владу встановити веб-камери в садочках та школах міста, у мерії кажуть – коштів мало

14 December 2018, 10:43

Житомирська міська рада підтримує петицію щодо встановлення веб-камер у навчальних закладах міста, але запевняє, що є обмеження в коштах.

Про це йдеться у відповіді заступника мера Житомира Вікторії Краснопір на петицію «Встановлення веб-камер в дитячих садочках та школах Житомира».

На сайті електронних петицій Житомирської мерії є звернення, яке було стовідсотково підтримано і набрало більше 250 голосів.

Петиція Романа Закірова 5 листопада 2018 року була опублікована на сайті Житомирської мерії та вже 3 грудня набрала необхідну кількість голосів.

«Прошу запровадити в м. Житомирі встановлення веб-камер в закладах освіти з метою попередження та контролю неправомірних дій з боку викладачів та дітей під час навчання», - зазначається в тексті петиції.

«Повідомляємо, що Ваша електронна петиція від 01.11.2018р.№ 2018-985 набрала належну кількість підписів. В рамках проекту «Безпечне місто» у 2017 році змонтовано та введено в експлуатацію у 2018 році відомчу систему відеоспостереження у 31 закладі загальної середньої освіти (70 камер відеоспостереження). Новозбудований корпус гімназії №3 було обладнано системою внутрішнього та зовнішнього відеоспостереження (34 внутрішніх та 6 зовнішніх камер). Виконавчий комітет Житомирської міської ради підтримує підняті в петиції питання, але враховуючи обмеження коштів міського бюджету, питання щодо встановлення відеоспостереження буде винесено на розгляд постійних депутатських комісій за умови перевиконання міського бюджету», - йдеться у відповіді на петицію.

Як повідомляв Житомир.info, у дитсадку №53 завершують встановлення 12 зовнішніх відеокамер, в тому числі на вхід-вихід. Ініціатива була від батьків, а департамент освіти підтримав.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Краснопір петиція веб-камера школа  
Матеріали по темі