Події

Командування повітряних сил про авіакатастрофу неподалік Житомира: Винищувач Су-27 є одним із найновіших літальних апаратів

16 December 2018, 14:23

15 грудня, на Житомирщині в районі проведення польотів авіації спостерігались складні метеорологічні умови, однак планові польоти відбувались при встановленому мінімумі погоди. Льотчик був підготовлений до виконання завдань в таких умовах, а Су-27 є одним із найновіших літальних апаратів цього типу.

Про це 16 грудня інформує прес-центр Командування повітряних сил Збройних сил України.

«Політ тривав близько 30 хвилин. Пілот виконував вправи з курсу бойової підготовки на пілотаж у складних метеорологічних умовах, відпрацьовував вправи навчального повітряного бою та інші завдання. Літак розбився при заході на посадку між дальнім та переднім приводом аеродрому Озерне. Винищувач Су-27 із бортовим номером «55», який зазнав авіаційної катастрофи на Житомирщині, 1987 року виробництва і є одним із найновіших літальних апаратів цього типу, що є на озброєнні Повітряних Сил ЗС України», - йдеться у повідомленні.

«У 2016 році літак пройшов середній ремонт на державних авіаційно-ремонтних підприємствах. Зокрема авіаційні двигуни пройшли капітальний ремонт на ДП Луцький ремонтний завод «Мотор» 8 квітня 2016 року. Протягом експлуатації винищувач Су-27 здійснив 824 посадки, провів у небі 479 годин. Наразі усі обставини трагічної події з’ясовуються. На місці катастрофи працюють профільні фахівці Командування Повітряних Сил ЗС України, Державного бюро розслідувань, правоохоронних органів, - зазначає командування повітряних сил ЗСУ.

Як повідомляв Житомир.info, 15 грудня 2018 року під час заходу на посадку в межах планового польоту розбився літак Су-27. Літак розбився близько 15 години у Житомирській області. За попередньою інформацією з місця події, льотчик – Олександр Васильович Фоменко, загинув.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Су-27 літак. пілот винищувач ЗСУ повітряні сили  
Матеріали по темі