Новини компаній

Перспективи сонячної енергетики в Україні

17 December 2018, 15:28

Зростання української економіки експоненційними темпами пов’язано з комплексом практичних заходів, серед котрих важливе місце займає саме альтернативна енергетика. Сонячні електростанції та їх щорічне зростання, як в приватному секторі, так і на тлі зарубіжних інвестицій, (чого тільки варта відкрита станція в Житомирі) складають близько 1,7% від усього бюджету країни. Дана цифра не є статичною, тому може змінюватися, особливо, на тлі інвестування в дану галузь приватного сектора.

Тільки за другий квартал поточного року в мережу було скинуто понад 560 МВт. Загальна кількість промислових сонячних станцій сягає 3 000 шт., що, за останніми даними, направило в бюджет країни більш 560 млн євро. Такі станції схожі за своєю структурою і технічному обладнанні. Кращі комплектуючі та сонячні електростанції https://joule.net.ua/ua/catalog/sonjachni-elektrostancii дозволять добитися максимальної віддачі навіть в самий похмурий день.

Тільки за останній рік частка сонячних електростанцій в країні склала більше 43% від загальної зареєстрованої кількості. Це викликано підтримкою держави. Виплата населенню проводиться за фактом реалізації в загальну побутову мережу надлишків електрики. Звичайний будинок з усіма його споживачами в зимову погоду не споживає більше 29% від загальної генерації електрики. Інший обсяг або акумулюється в батареях, або продається державі в рамках програми «Зелений тариф».

Як підключитися до програми «Зелений тариф»

В першу чергу, необхідно замовити комплект обладнання потужністю від 10 до 30 кВт, після чого, можна на етапі монтажу, подати заяву на підключення до побутової мережі через спеціальний лічильник. Останній купується у держави, а також встановлюється його службовими органами. Він враховує обсяг реалізованих кВт за кожен місяць, після чого держава перераховує на рахунок такого абонента еквівалентну суму коштів, але вже в національній валюті.

Серед переваг варто відзначити:

  • автономність електропостачання;
  • стабільний пасивний дохід;
  • швидка окупність вкладених коштів;
  • термін корисної служби сонячних панелей – більш ніж 15 років.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі