ДОПОМОГА

​Більше півтисячі житомирян долучилися до збору теплих речей для дитбудинку та безхатьків

17 December 2018, 18:07

Упродовж трьох тижнів у інклюзивному читальному залі бібліотеки ім. О. Ольжича тривав збір речей для підопічних міського центру обліку бездомних осіб та дитячого будинку. За словами організаторів, тут подібні акції проводять на постійній основі, але цього разу вона стала наймасштабнішою, через велику кількість небайдужих житомирян.

«Долучилося більше п'ятисот людей: більше тридцяти-сорока в день і так з 9 ранку до 18 вечора щодня. В основному, збирали теплі речі для безхатьків та дитячі речі. Ми їх сортували окремо і хочемо повести їх у будинок дитини, ще половину віддали в центр обліку бездомних осіб. Як мінімум, двічі на рік ми влаштовуємо подібні акції, але ця була наймасштабнішою», - розповіла завідувачка сектору «Інклюзивний читальний зал» обласної бібліотеки ім. О. Ольжича Юлія Мельник.

Як повідомив директор благодійної організації «Міський центр обліку бездомних осіб» Владислав Паламарчук, на даний момент у центрі проживає 63 людини. Одяг передаватимуть їм, також нужденним, які звертаються за допомогою.


«Є такі люди, які приходять на одну добу, наприклад, їм треба помитись, переодягнутись, і коли трапляються випадки, що хтось заражений педикульозом, то, зрозуміло, що всі ці речі спалюються та видаються нові. Все, що ми зібрали, повезеться за адресую вулиця Кібальчича, 13, де розміщується наш склад. І відзавтра клієнтки центру, які проживають у нас та за певними причинам не працюють, приїдуть туди та будуть сортувати увесь цей одяг», - зауважив Владислав Паламарчук.

Паламарчук розповів, що на базі центру також функціонує соціальна майстерня з ремонту одягу.

«Ми також почали організовувати за цією адресою проект «Острів милосердя». Там у нас є соціальна майстерня з ремонту одягу. Якщо якась річ десь порвана, то наш майстер їх зашиє і зробить з них вже хорошу річ, яка буде придатною для носіння. Також у нас по місту стоять спеціальні бокси для збору одягу. Вони також будуть завозитись у центр, адже приміщення велике. Тобто там буде склад, де будуть сортувати, зберігати та роздавати речі», - додав директор благодійного фонду.

Як повідомляв Житомир.info, з 26 листопада по 16 грудня у житомирській обласній бібліотеці імені Ольжича збирали теплі речі нужденним.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: допомога теплі речі безхатченки  
Матеріали по темі