Влада

​Депутати проголосували за неутворення Богунської та Корольовської райрад Житомира

18 December 2018, 09:38

На наступних місцевих виборах у Житомирі не будуть голосувати за депутатів двох районних рад – Богунської та Корольовської.

Рішення «Про неутворення районних у місті Житомирі рад» ухвалили на черговій сесії міської ради 18 грудня.

Перед голосуванням голова фракції ВО «Батьківщина» Любов Цимбалюк повідомила про рішення райрад.

«Корольовська районна рада висловила незгоду з проектом рішення сесії міської ради щодо неутворення районних рад у місті Житомирі. Є ще звернення депутатів Богунської районної ради, які підтримують рішення Корольовської районної ради», - повідомила Любов Цимбалюк.

Мер поставив на голосування проект рішення про неутворення рад, і його підтримали 23 з 35 присутніх депутатів (всього в міській раді 42 депутати).

Нагадаємо, попередня каденція Житомирської міської ради вже розглядала питання ліквідації Богунської та Корольовської районних рад, які були створені в 1973 році. На сесії 23 квітня 2015 року депутати не підтримали цю пропозицію, а тоді ще перший заступник мера Сергій Сухомлин обіцяв, що новообрана міська рада розгляне це питання одним з перших і прийме позитивне рішення.

Як повідомляв Житомир.info, питання ліквідації двох районних рад обговорювали ще у 2009 році. Перед місцевими виборами 2010 року мер Віра Шелудченко заявляла, що вважає доцільною ліквідацію райрад, бо вони не вирішують питання, але їх обслуговує великий апарат чиновників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія міськрада райрада  
Матеріали по темі