Події

У Житомирській області 5-класник отримав струс мозку в шкільному туалеті, поліція розпочала перевірку

18 December 2018, 12:16

У Любарському районі Житомирської області учень 5 класу впав у шкільному туалеті та отримав струс головного мозку.

Про це повідомляє сайт ЛюбарOnline, посилаючись на інформацію читачів та поліції.

«17 грудня в Стрижівській ЗОШ І-ІІІ ступенів близько 13 години дня 5-класник в туалеті впав і вдарився головою. У поліції зазначають, що хлопчик звернувся до медсестри зі скаргою на головний біль. Його відвезли до лікарні, де лікарі констатували струс головного мозку», – пише сайт.

У прес-службі ГУНП в Житомирській області Житомир.info повідомили, що нині з’ясовуються обставини події.

«Ввечері 17 грудня до Любарського відділення поліції надійшло повідомлення з медзакладу, куди було доставлено дитину. Попередня правова кваліфікація події – «Неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей» (частина 1 статті 137 Кримінального кодексу України). У рамках цієї статті розпочато перевірку», – поінформували у поліції.

Санкція статті передбачає, що «невиконання або неналежне виконання професійних чи службових обов'язків щодо охорони життя та здоров'я неповнолітніх внаслідок недбалого або несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило істотну шкоду здоров'ю потерпілого карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років».

«Класний керівник хлопчика повідомила, що учень втратив свідомість і впав, але сам зміг вийти з кімнати і пішов до медсестри», – зазначають журналісти ЛюбарOnline.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2016 року у селищі Першотравенськ Баранівського району семирічна школярка місцевої школи, впавши з другого поверху сходинкового майданчика, у важкому стані потрапила до реанімації Житомирської обласної дитячої лікарні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа учень травма  
Матеріали по темі