Влада

Чергову сесію Житомирської облради завершили флешмобом на підтримку моряків і відкрили позачергову

18 December 2018, 14:38

Близько 14.20 год. 18 грудня 20-а сесія Житомирської обласної ради завершилася флешмобом.

Депутати облради вишикувалися біля президії, тримаючи у руках державний прапор України та стяг Військово-Морських Сил.

«Путін, відпусти наших моряків!», – тричі вигукнули депутати.


Після флешмобу голова облради Володимир Ширма оголосив про початок 21-ї позачергової сесії, необхідність проведення якої виникла через одне-єдине питання – погодження дозволу ТОВ "Стейн АП" на користування надрами на ділянці Дубрівського родовища каолінів у Баранівському районі Житомирської області.

Володимир Ширма зауважив, що обласна рада ще не проводила дві сесії в один день. Депутати вдруге за день зареєструвалися і стоячи прослухали гімн України.

За словами голови облради, подібне звернення Держгеонадр уже розглядалося на одній з попередніх сесій і ТОВ «Стейн АП» тоді було відмовлено.

Після цього голова постійної комісії з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів Анатолій Мелашенко від імені комісії рекомендував відмовити у погодженні даного дозволу.

Тому депутати облради приступили до голосування щодо відмови у погодженні дозволу ТОВ «Стейн АП» на користування надрами Дубрівського родовища. 48 депутатів з 50 присутніх підтримали це рішення.

Нагадаємо, у першу годину сесії депутати Житомирської облради стоячи та оплесками підтримали полонених моряків і запланували флешмоб.

Як повідомляв Житомир.info, 7 грудня 2018 над Житомирською міською радою підняли прапор Військово-Морських Сил України на підтримку 24 українських моряків, незаконно затриманих біля Керченської протоки. 26 листопада 2018 року Верховна Рада ухвалила проект закону про затвердження указу президента «Про введення воєнного стану в Україні»: 14:00 год. 26 листопада 2018 року строком на 30 діб до 14:00 год. 26 грудня 2018 року у десяти областях – Вінницька, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Чернігівська, Донецька, Запорізька, Херсонська. Також, на час воєнного стану Україна не пропускатиме на свою територію росіян чоловічої статі віком від 16-ти до 60 років за незначним винятком.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія обласна рада  
Матеріали по темі